Despescu, reacție la acuzațiile de plagiat

Secretarul de stat în MAI, Bogdan Despescu, a reacționat în urma acuzațiilor de plagiat.

„Resping ferm orice acuzație referitoare la un eventual plagiat în ceea ce mă privește. Întreaga activitate pentru elaborarea și redactarea acestei lucrări am desfășurat-o respectând legislația în domeniu. Așa cum am mai declarat, susțin orice investigație legitimă a oricărui jurnalist sau orice evaluare de ordin academic cu privire la activitățile mele, atâta timp cât acestea sunt obiective și au ca scop aflarea adevărului", se arată în punctul de vedere al lui Bogdan Despescu, citează Mediafax. 

Ar fi plagiat peste 150 de pagini din teza de doctorat susținută acum 10 ani

Precizările vin după ce Pressone a scris că Bogdan Despescu, în prezent secretar de stat în MAI, a plagiat peste 150 de pagini din teza sa de doctorat despre criminalitatea în domeniul achizițiilor publice.

Teza de doctorat a fost susținută în urmă cu 10 ani. Recent, Departamentul de informații și protecție internă (fostul „Doi și-un sfert„) și Direcția generală anticorupție (DGA) au fost trecute sub coordonarea lui Despescu.

Demis la propunerea lui Carmen Dan

Bogdan Despescu, fostul șef al Poliției Române, a fost numit în funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului de Interne în noiembrie 2019. Acesta a fost eliberat din funcția de șef al Poliției Române la începutul anului 2018, la propunerea lui Carmen Dan, ministru de Interne la acel moment. Demersul a venit după ce a izbucnit cazul polițistului acuzat de agresiune sexuală.

Ulterior, Bogdan Despescu a transmis un mesaj colegilor săi, în care a spus că în cazul de mai sus a acționat corect. Acest lucru se arată și în cercetarea disciplinară efectuată pe numele său la cererea conducerii MAI.

Concluziile cercetării disciplinare au subliniat că față de Despescu nu se poate stabili vreo vinovăție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel