Despăgubirile pentru fermieri, neconstituţionale. Carmen Avram: Peneliştii nenorocesc fermierul

Carmen Avram
Carmen Avram

Europarlamentarul PSD Carmen Avram i-a acuzat pe liberali că "nenorocesc fermierul român", după ce legea privind despăgubirile pentru fermierii afectaţi de fenomenele meteo a fost declarată neconstituţională. 

"Mari iubitori de țară, peneliștii nenorocesc fermierul român!

Aceștia nu-și vor mai putea primi ajutoarele de la stat pentru pagubele provocate de seceta devastatoare. În timp ce, pe tot globul, guvernele nu mai știu cum să sară în ajutorul celor care produc hrana, peneliștii au contestat legea la CCR, iar CCR a declarat-o neconstituțională. Așa că fermierii noștri, datornici pe la bănci, sunt numai buni de faliment. Iar fermele lor... pot fi preluate, pe nimic, de fermieri din alte țări, care sunt sprijiniți de statele și băncile lor.

În plus, în iunie, tot peneliștii, împreună cu USR, au contestat o lege care urma să împiedice înstrăinarea terenurilor pe care se produce hrana României. Ca idee, guvernul din Croația tocmai a propus recent extinderea interdicției de a înstrăina pământul agricol al țării. Mai grav, comisarul pentru Agricultura a declarat că 52% din pământul agricol al UE se află în mâinile a doar 3% dintre proprietari și că, de aceea „dreptul de a cumpăra pământ ar trebui monitorizat și controlat”.

Acum, când va ajută prietenii, e bună CCR?", a scris Carmen Avram pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel