EXCLUSIV  Despăgubirile pentru fermieri, NECONSTITUŢIONALE. Adrian Rădulescu anunță FALIMENTUL: Situaţia se complică

Adrian Rădulescu, preşedintele Asociaţiei Fermierilor din România, a reacţionat în exclusivitate pentru DC NEWS cu privire la deciziile CCR de astăzi, decizii care au un impact direct asupra agricultorilor. 

CCR a decis, astăzi, 14.07.2020, că legea care prevedea acordarea de despăgubiri agricultorilor afectaţi de fenomenele meteorologice din acest an încalcă legea fundamentală. 

"În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a admis obiecția de neconstituționalitate și a constatat că Legea privind instituirea unui ajutor de stat pentru acordarea de despăgubiri producătorilor agricoli afectați de fenomene meteorologice nefavorabile este neconstituțională, în ansamblul său”, transmite, marți, CCR.

"Trebuie luată de la capăt, până se rezolvă problemele de neconstituţionalitate. Situaţia se complică foarte tare, pentru că fermierii au nevoie de bani, trebuie să reînsămânţeze, şi dacă nu vor primi despăgubiri, unii dintre ei vor intra în faliment", a declarat Adrian Rădulescu în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Legea privind vânzarea terenurilor agricole, CONSTITUŢIONALĂ 

Tot astăzi, CCR a decis să respingă sesizarea PNL la legea privind vânzarea şi cumpărarea terenurilor agricole şi a declarat-o, astfel, constituţională.

"CCR a luat în dezbatere marţi obiecţia de neconstituţionalitate formulată de deputaţi aparţinând Grupurilor parlamentare ale PNL şi USR, cu privire la dispoziţiile Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr.17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării/cumpărării terenurilor agricole situate în extravilan şi de modificare a Legii nr.268/2011 privind privatizarea societăţilor comerciale ce deţin în administrare terenuri proprietate publică şi privată a statului cu destinaţie agricolă şi înfiinţarea Agenţiei Domeniilor Statului.

În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituţionalitate şi a constatat că legea respectivă este constituţională în raport cu criticile formulate.", transmite Curtea. 

"Este foarte bine că s-a decis aşa. Ne doream de foarte mult timp această lege şi ea a fost făcută pe modelul altor ţări, Franţa, Germania, Olanda. E normal să fie aşa. Nu e populism, noi ne-am dorit tot timpul ca în România să nu se mai vândă pământ către străini. E prima dată după 1990 când trece o astfel de lege", a mai declarat Adrian Rădulescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel