Desființarea SIIJ după reținerea lui Negulescu? Tăriceanu arată spre Kovesi: Nu se pot opri aici!

Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, susține că ”acoperirea abuzurilor este un lucru foarte grav” și că este ”interesant” cum va decurge dosarul în cazul procurorului Mircea Negulescu. 

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a intervenit în direct la România TV unde a vorbit despre reținerea procurorului Mircea Negulescu, dar și despre desființarea Secției Speciale de Investigare a Magistraților. Întrebat dacă este acest caz un etalon pentru ceea ce poate face Secția Specială, Tăriceanu a răspuns: 

”Nu știu să apreciez lucrul acesta. Eu am văzut următorul lucru că atât CSM-ul, cât și Înalta Curte de Casație și Justiție s-au opus desființării Secției. Sigur că probabil Secția a început să analizeze toate plângerile care existau, referitoare la abuzurile unor magistrați. Cele mai cunoscute fiind ale acestui procuror zis Portocală. Ceea ce ar fi interesant de văzut este cum va avansa acest dosar. Eu vreau să subliniez un lucru: că abuzurile lui nu erau necunoscute conducerii de atunci a DNA-ului, conducere exercitată de doamna Kovesi. În cazul în care justiția îl va găsi vinovat pe domnul Portocală, atunci lucrurile nu pot să se oprească aici. Acoperirea abuzurilor este un lucru foarte grav”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel