Desființare SIIJ. Viorica Dăncilă: Nu cred că politicul trebuie să intervină

Roxana Neagu / 12 iul 2019 / 16:00 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Viorica Dăncilă a vorbit, astăzi, despre desființarea SIIJ, după cum se cere în Raportul GRECO. 

"Toate rapoartele, fie că vorbim de GRECO, fie că vorbim de raportul Comisiei de la Veneția trebuiesc analizate cu foarte multă atenție, iar răspunsurile trebuie date de asociațiile de magistrați, din partea magistraților. Anumite aspecte din raportul GRECO nu țin efectiv de Ministerul Justiției, nu țin de Guvernul României și multe dintre ele chiar au provocat o dezbatere între asociațiile de magistrați. Cred că trebuie să se creeze un consens la nivelul asociaților magistraților și să dăm pe urmă un răspuns. Același lucru l-a făcut Olanda. Dacă vă uitați la raportul GRECO pe Olanda, a fost aceeași abordare, au lăsat magistrații să analizeze, să se ajungă la un consens pe punctele din raportul Greco și pe urmă să vină cu un răspuns punctual", a declarat Viorica Dăncilă, la sediul Ambasadei Franței, potrivit Mediafax. 

Premierul a precizat că politicul nu are de ce să intervină în favoarea sau contra desființării Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție.

"Au fost și opinii și pro și contra (ale magistraților -n.r.). Am văzut ce a spus UNJR. Eu cred că o decizie trebuie luată de magistrați, nu cred că politicul trebuie să intervină, nu cred că trebuie să intervenim în actul de jsutiție. Înainte să intervenim trebuie să învățăm din greșeli și trebuie creat un consens", a completat Viorica Dăncilă.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26