Desertul NU e interzis în dietă. Greșeala nr. 1 când vine vorba de slăbit

Desert
Desert

Desertul este permis în dietă - o spune chiar un nutriționist!

„Știți care este greșeala cea mai mare când vine vorba de slăbit? Faptul că ne interzicem anumite alimente. Ființa noastră este precum un crocodil ancestral, greu de crezut că îl putem controla și cu atât mai puțin să-l oprim să mănânce ce-i place.

Soluția nu este interdicția, ci distragerea atenției sau amânarea. Nu-i spuneți că n-are voie, spuneți-i că îi dați mai târziu, sau mâine. Nu e chestiune de semantică, chiar funcționează!

Acesta este motivul pentru care insist să vă păstrați zilnic dreptul la un desert. Contează mai puțin dacă îl și mâncați, important este să știți că aveți voie. Și veți constata cu surprindere că după 4-5 zile în care îl mâncați chiar dacă nu vă trebuie, va veni momentul în care veți spune: Acum nu am nevoie de ceva dulce, îl mănânc mâine, va fi tot acolo, nu mi-l ia nimeni.

Orice lucru interzis va fi automat dorit, ține de psihologia umană de bază. Mâncarea nu creează dependență și nu duce la consum necontrolat, decât în situațiile în care încercăm să o interzicem. Abia atunci vom mânca compulsiv.

Așadar sfatul zilei este: nu vă grăbiți să eliminați toate tentațiile alimentare din viața voastră, veți slăbi repede dar vă veți reîngrășa și mai repede. Desertul este permis, dar nu este obligatoriu! Cel mai sigur e să nu aveți produse tabu și să decideți voi când și cât mâncați", a scris nutriționistul Mihaela Bilic pe contul de Instagram.

Ulterior, a prezentat o variantă de meniu pentru o zi, după cum urmează:

- crackers cu pastă de brânză și somon afumat

- supă de roșii cu parmezan

- pulpă de pui cu cartofi rumeniți în untură și salată de ardei copți cu usturoi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel