Descoperire medicală. Un hormon ar putea ajuta la evitarea pierderilor de sarcini

Pexels
Pexels

Administrarea unui hormon în timpul sarcinii ar putea ajuta la reducerea riscului de avort spontan.

Femeile care au sângerări la începutul sarcinii și au avut cel puțin un avort spontan trebuie tratate cu hormonul progesteron, transmite BBC Health. Noul ghid, de la NICE, se bazează pe cercetări care sugerează că tratamentul ar putea duce la încă 8.450 de nașteri supolimentare în fiecare an în Marea Britanie.

Cu cât o femeie a avut mai multe avorturi spontane, cu atât progesteronul este mai eficient, a constatat studiul. Hormonul natural ajută la pregătirea uterului pentru copilul în creștere.

Un caz fericit

După cinci avorturi spontane, Josie are acum 15 săptămâni de sarcină, aceasta fiind a șasea. Este cea mai îndelungată sarcină a ei de până acum și deși este imposibil să știe cu siguranță dacă tratamentul cu progesteron este motivul, este o mare diferență în ceea ce se simte.

„Dacă asta ne va face bine...este doar miraculos. Tot ce ne-am dorit vreodată a fost să devenim părinți. Așa că să ajungem până aici și să avem oportunitatea și să avem acces la progesteron, ne dă o speranță incredibilă”, a spus Josie.

Sângerările sunt un simptom des întâlnit

Aproximativ una din cinci femei se confruntă cu sângerări sau pete, așa cum se numesc uneori, în primele 12 săptămâni de sarcină. Adesea nu provoacă probleme, dar li se recomandă să verifice cu medicul sau moașa care urmărește sarcina pentru a fi siguri.

Unele gravide pot experimenta „eminență de avort spontan”, în care sângerarea continuă odată cu sarcina. Multora li se spune să meargă acasă și să aștepte și să vadă ce se întâmplă mai departe.

Noul ghid al Institutului Național pentru Excelență în Sănătate și Îngrijire (NICE) recomandă introducerea de progesteron în vagin de două ori pe zi. Medicii de la Spitalul pentru Femei din Birmingham i-au prescris și lui Josie.

Un studiu efectuat de cercetătorii de la Centrul Național Tommy pentru Cercetarea Avortului spontan, pe care se bazează noul ghid, a constatat că progesteronul nu a făcut o mare diferență pentru femeile care doar au avut sângerare și nu au avut avorturi spontane anterioare. Dar cu cât o femeie a suferit mai multe avorturi spontane, cu atât progesteronul s-a dovedit a fi mai eficient.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel