Descoperire epocală: un nou organ în corpul uman

Cercetătorii australieni au identificat pentru prima dată un nou organ prezent în corpul uman, potrivit unui articol publicat în Nature Communications. 

Corpul uman continuă să ne surprindă. Drept dovadă este un studiu al cercetătorilor de la Garvan Institute of Medical Research din Sydney, care au descoperit un nou organ în corpul uman sau mai degrabă un micro-organ. Situat la nivelul ganglionilor limfatici, el joacă un rol important în funcționarea sistemului imunitar. 

În prima fază, cercetătorii au făcut această descoperire analizând sistemul imunitar al șoarecelui la un microscop 3D. Atenția le-a fost atrasă de niște formațiuni mici și plate, atașate ganglionilor limfatici. Acestea au fost denumite „focare proliferative sub-capsulare”, după cum informează site-ul Pourquoi Docteur. În interiorul acestor mici organe se află celule imunitare de tip B, care se reunesc pentru a lupta contra unui agent patogen împotriva căruia organismul a dus deja o bătălie. Mai exact, datorită acestor organe este mai bine înarmat pentru a reacționa în cazul unor infecții. 

Cercetătorii susțin că acest micro-organ este prezent și în organismul uman, având un rol important în declanșarea reacțiilor sistemului imunitar. „Este o structură care a existat întotdeauna”, dezvăluie Tri Phan, unul din autorii studiului. „Dar nimeni nu l-a văzut până acum”.

„Nu în fiecare zi avem ocazia să descoperim o nouă structură în corpul uman”, a scris pe tweeter Institutul Garvan. 

Această descoperire ar putea ajuta la descoperirea unor vaccinuri mai eficiente, își exprimă speranța cercetătorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel