Descoperire epocală: Un nou compus blochează celulele canceroase

Antidoping: Laboratorul Bucureşti, suspectat de falsuri
Antidoping: Laboratorul Bucureşti, suspectat de falsuri

Descoperire inovatoare epocală în Australia! O echipă de cercetători a dezvoltat o clasă de compuși inovativi capabili să blocheze pe termen foarte lung activitatea celulelor canceroase, practic inactivându-le, fără a produce efectele secundare nocive pe care le au chimioterapia sau radioterapia.

Descoperire epocală în Australia. Cercetătorii de la mai multe institute oncologice din Australia au realizat o nouă clasă de medicamente care ar opri celulele canceroase să se multiplice, inactivându-le, făra ca tratamentul cu acestea să afecteze ADN-ul celulelor sănătoase.

Acesta tip de efect secundar este tradițional pentru unele terapii oncologice actuale, precum chimioterapia sau radioterapia.

Cercetătorii Tim Thomas și Anne Voss, de la Institutul „Walter și Eliza Hall" din Parkville, Australia, alături de mulți alți specialiști din alte instituții - inclusiv Institutul de Științe Farmaceutice Monash - au analizat posibilitatea de a inhiba două proteine asociate cu diferite tipuri de cancer : KAT6A și KAT6B.

Blochează răspândirea și înmulțirea celulelor canceroase, întârziind revenirea cancerului

„Anterior, descoperisem că epuizând genetic KAT6A triplăm speranța de viață pe modelele animale de cancer de sânge numite limfom. Inarmați cu informația că KAT6A este un factor important al dezvoltării cancerului, am început să căutăm modalități de inhibare a proteinei pentru a trata afecțiunile oncologice", a explicat Tim Thomas, citat de medicalnewstoday.com.

Cercetătorii au dezvoltat o nouă clasă de compuși care, până în acest moment, are rezutate promițătoare în oprirea progresiei în cancerele de sânge și de ficat, amânând revenirea acestora.

Rezultatele de până acum ale studiului australian au fost publicat în jurnalul „Nature".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel