Descentralizarea, proiect important adoptat de guvern

Guvern Dăncilă
Guvern Dăncilă

Guvernul va adopta joi un memorandum prin care se stabilesc noi măsuri pentru accelerarea procesului de descentralizare, a anunţat premierul Viorica Dăncilă.

"Continuăm procesul de descentralizare pe care l-am început la preluarea guvernării, pentru că ne dorim să aducem decizia cât mai aproape de cetăţeni. La nivelul comunităţilor locale sunt priorităţi specifice şi problematici diferite de la o regiune la alta. Este normal ca autorităţile locale să aibă la îndemână pârghiile necesare pentru a lua deciziile pliate pe aşteptările cetăţenilor. Deja am făcut paşi importanţi în privinţa transferului de competenţe de la nivel central la nivel local în domeniile educaţie, tineret, sport şi turism, ape şi păduri, cultură", a spus premierul la începutul şedinţei de Guvern.

Dăncilă a adăugat că, printr-un memorandum pe care Guvernul îl adoptă joi, se stabilesc noi măsuri pentru accelerarea acestui proces, astfel încât în următoarea perioadă să vină cu soluţii privind descentralizarea şi în celelalte domenii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel