Derby-urile etapei a şasea a Ligii I

nicolae grigore
nicolae grigore

Meci de poveste în Giuleşti, unde rapidiştii au reuşit să învingă campioana CFR Cluj după ce au fost conduși cu 2-0. Vaslui se pregătește să primească luni vizita Stelei.

[caption id="attachment_224984" align="aligncenter" width="540"] Sursa foto: GSP[/caption]

Autor: Diana Neacşu

Sezonul trecut, clujenii au obţinut un 1-1 pe terenul Rapidului, în debutul sezonului, iar în Gruia au fost învinşi cu 5-0 de giuleşteni. Ieri seară, misiunea devenea şi mai grea pentru campioni, care începeau meciul fără patru piese tari din angrenajul echipei: Cadu, Mureşan, Sougou şi Kapetanos.

Clujenii au deschis scorul după un contraatac prin Ronny Carlos, în minutul 13, iar peste 5 minute Maftei a plonjat la centrarea lui Nicoară, ridicând scorul la 2-0.

După un duel cu acelaşi Nicoară, fundaşul rapidist Cristian Oros a fost eliminat (28’), lăsând echipa în inferioritate numerică mai bine de o repriză şi îngreunând misiunea giuleştenilor de a obţine puncte cu CFR.

La pauză Herea a fost înlocuit cu Nicolae Grigore, mutare ce se va dovedi decisivă la finalul partidei.

Imediat după pauză, rapidiştii reduc din diferenţa prin Ilijoski (49’), care fructifică o recentrare a lui Glader, iar speranţele suporterilor alb-vişinii prind din nou contur.

În minutul 61, Surdu obţine un pentalty, transformat de Nicolae Grigore, iar rapidiştii egalează situaţia. Opt minute mai târziu, un şut trimis tot de Surdu este respins de Pecanha, dar reluat apoi în plasă de acelaşi Grigore.

În minutul 83 se restabileşte egalitatea numerică, Vass nemaiputând continua. Încercările clujenilor de a egala rămân fără rezultat pe tabelă, iar rapidiştii reuşesc să învingă cu 3-2, toate golurile giuleştenilor fiind marcate în zece oameni.

Este prima dublă din cariera lui Nicolae Grigore, care a spus la Digi Sport: “Sunt fericit, pot spune că e cea mai fericită zi din viaţa mea. Am reuşit şi prima "dublă" din carieră. Explicaţii logice mi-ar fi greu să găsesc. Am crezut în noi. Ştiam că putem câştiga. Nimeni nu ne mai dădea vreo şansă. ” .

Celălalt derby al etapei se va juca luni la Vaslui, unde moldovenii primesc vizita Stelei, înaintea returului cu Inter Milano, din play-off-ul Europa League.

Meciul va fi arbitrat de străini, după cum a declarat pentru DolceSport, membrul CCA, Dan Lăzărescu.

Astăzi au fost puse în vânzare biletele pentru Vaslui-Steaua, după cum informează site-ul vasluifc.ro. Tichetele pot fi cumpărate până la începerea partidei, la preţul de 10 pentru peluze, tribuna I şi II, respectiv 40 de lei pentru tribuna 0.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel