Deputatul PSD, Ninel Peia, sancţionat pentru vizita în Taiwan

Deputatul Ninel Peia s-a ales cu o sancțiune în urma vizitei din Taiwan.  Biroul Permanent Județean al PSD Ilfov, întrunit în ședință astăzi 12 august 2013, a luat în discuție cazul lui Peia, care, alături de alți trei parlamentari români, a efectuat  o vizită în Taiwan, fără să informeze conducerea PSD Ilfov, conducerea centrală a PSD sau conducerea Camerei Deputaților.

 Vicepreședintele PSD Ilfov, deputatul Ninel Peia a declarat că deplasarea s-a făcut la invitația Reprezentanței economice a Taiwan-ului, transportul și cazarea fiind achitate de către gazde, iar restul cheltuielilor fiind suportate de către parlamentarii Ninel Peia, Ovidiu Iane, Costică Canacheu și Remus Cernea.

 Deputatul PSD a susținut că și-a propus să fie o vizită care să fie percepută ca având un caracter strict economic. Ninel Peia a afirmat, în fața colegilor din conducerea PSD Ilfov că regretă faptul că nu a informat organizația și pe președintele acesteia, senatorul Gabriela Firea, conducerea PSD la nivel central, și conducerea Camerei Deputaților, despre intenția sa de a face parte din grupul parlamentarilor care au vizitat Taiwan. Peia susține că s-a gândit exclusiv la oportunitățile economice care ar putea fi obținute în urma întâlnirilor cu oameni de afaceri taiwanezi, în perspectiva implementarii unor investiții în județul Ilfov.

 În urma discuțiilor, conducerea PSD Ilfov a decis sancționarea cu avertisment a vicepreședintelui PSD Ilfov Ninel Peia, în baza Art. 30-31 din Statut, după cum urmează :

 Biroul Permanent Judetean a hotărât sacționarea domnului Ninel Peia, membru al Biroului , cu avertisment, pentru următoarele motive :

 - în deplasarea efectuata în Taiwan nu a acționat corect pentru realizarea obiectivelor și a programului politic al partidului (lit. c.);

 - a exprimat public în numele partidului păreri care contravin politicii și strategiei partidului (guvernului)(lit.f) ;

 - nu a luat aprobarea grupului parlamentar din Camera Deputaților pentru cele exprimate în deplasarea făcută (art 236).

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel