Deputatul PSD Mugurel Surupăceanu: Mă aştept la represalii gândite de Traian Basescu împotriva mea

surupaceanu
surupaceanu

Preşedintele Traian Băsescu a pierdut procesul deschis împotriva deputatului PSD Mugurel Surupăceanu, în care îi cerea daune pentru afirmaţiile făcute de acesta în legătură cu favorizarea consumului de etnobotanice de către Administraţia Prezidenţială, după ce Judecătoria Sectorului 5 a respins ca neîntemeiată acţiunea şefului statului. Decizia poate fi atacată cu recurs.

Contactat de redacţia dcnews.ro, deputatul Mugurel Surupăceanu a declarat în exclusivitate "că se aşteaptă ca această decizie să fie atacată cu recurs. Preşedintele Băsescu nu ştie să piardă. Sunt aproape sigur că va fi o bătălie îndelungată şi că va încerca să se răzbune, folosind pârghiile pe care le are la dispoziţie. Mă aştept la represalii gândite de Traian Basescu împotriva mea, dar eu nu voi renunţa la această luptă cu dealerii de droguri şi cu cei care tolerează această afacere", a spus deputatul  Mugurel Surupăceanu.

Reamintim că, pe 18 mai, şeful statului s-a prezentat la Judecătoria Sectorului 5, pentru a fi audiat în procesul de calomnie pe care i l-a intentat deputatului PSD. "Cuvântul rostit de politicieni este atât de lipsit de responsabilitate, încât cred că justiţia ar trebui să facă ceva", spunea Băsescu, înainte de începerea audierilor.

Traian Băsescu l-a dat în judecată pe Mugurel Surupăceanu la 31 martie 2010, la Judecătoria Sectorului 5, cerând instanţei să îl oblige pe parlamentar să îi plătească daune morale simbolice, pentru afirmaţiile făcute de acesta în legătură cu interesul PDL şi al Administraţiei Prezidenţiale în privinţa susţinerii şi favorizării consumului drogurilor uşoare.

Surupăceanu a declarat, în luna februarie 2010, că "grupuri de interese" din PDL au legătură cu afacerea produselor etnobotanice şi anunţa că, începând cu 15 februarie, va strânge semnături pentru înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă.

Mai mult, Surupăceanu spunea, la vremea respectivă, că decizia Guvernului Boc, ca produsele etnobotanice interzise să fie distruse în zece zile de la intrarea în vigoare a OUG, a dat posibilitatea comercianţilor de a vinde aceste aceste droguri uşoare către populaţie, prin lichidarea stocurilor la preţuri foarte mici, sau către traficanţii de droguri.

Citeşte şi:

Ipoteză șoc: avocații lui Băsescu au greșit cererea. De Ce a pierdut președintele procesul etnobotanicelor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel