Deputatul PNL Adrian Cozma: UDMR nu are ce să mai caute la guvernare. Liderii UDMR nu au transmis niciun mesaj României, românilor de Ziua Naţională

Foto: DC NEWS
Foto: DC NEWS

Deputatul PNL Adrian Cozma susține că „UDMR nu are ce să mai caute la guvernare”.

„UDMR nu are ce să mai caute la guvernare. Liderii UDMR nu au transmis niciun fel de mesaj României, românilor de Ziua Națională. Nici măcar unul de minimă decență, un simplu la mulți ani. Nici pe pagina UDMR nu există vreun mesaj și cred că acest lucru îi descalifică”, a scris, vineri, Adrian Cozma pe Facebook.

„Cum poți pretinde că reprezinți o țară dacă îți arăți pe față disprețul față de ea? De 15 martie toți de aici le adresăm maghiarilor mesaje de la mulți ani. Și o facem din respect. Nu le cerem să se bucure, deși in această țară guvernează la nivel central și local, au primari, președinți de consilii județene. UDMR are reprezentare mai mare în raport cu numărul de cetățeni de etnie maghiară fiind avantajați foarte mult de sistemul de vot și cu toate astea nu vedem o conexiune a lor cu statul român, nu vedem respect față de însemnele naționale, dimpotrivă. Cred că trebuie să refacem formula guvernării. UDMR nu mai poate reprezenta statul român la acest nivel”, a conchis Adrian Cozma.

 

Citește și...

Miniștrii UDMR au lipsit de la recepția de 1 Decembrie de la Cotroceni

UDMR nu a participat la recepția oferită de președintele României, la Palatul Cotroceni, de 1 Decembrie.

La evenimentul prilejuit de Ziua Națională a României, la Palatul Cotroceni, nu a ajuns niciunul dintre liderii UDMR, în ciuda faptului că partidul este parte a coaliţiei de guvernare.

Bogdan Chirieac, analist politic, a intervenit telefonic la România TV, unde a comentat decizia reprezentanților minorității maghiare din România de a nu participa la recepția oferită de Klaus Iohannis. „Este un mesaj greșit, acela că domniile lor nu recunosc 1 Decembrie ca Zi Națională a României și consideră că pentru minoritatea maghiară a fost o zi nefastă. Acesta era un discurs de acum 30 de ani care nu își mai are locul în 2022. Faptul că sunt la guvernare este, zic eu, un lucru bun, fiindcă trebuie protejată minoritatea maghiară din România și trebuie să se simtă în siguranță. Lucrul acesta se face mai bine atunci când UDMR-ul se află la guvernare, mai ales atunci când avem un război la graniță”, a spus analistul politic Bogdan Chirieac.

„Cred că și UDMR-ul trebuie să se modernizeze, fiindcă aceste idei vechi le fac rău și dânșilor ca partid, sau ce sunt, dar, în principal, ar putea face rău minorității maghiare din România. Nu servește nimănui, acum, o tensiune interetnică în țara noastră, mai ales că nu am avut tensiuni interetnice de-a lungul timpului. Astfel de tensiuni au existat în fosta Iugoslavie și a bufnit țara“, a precizat Bogdan Chirieac. 

Continuarea, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel