Deputatul Ovidiu Ganț dă cărțile pe față cu privire la pensiile speciale pentru parlamentari

Deputatul Ovidiu Ganț, fost observator în Parlamentul European, nu este de acord cu părerile "populiste", potrivit cărora demnitarii nu ar trebui să beneficieze de pensii speciale.

"Eu îmi doresc o pensie civilizată, la momentul în care voi ieși la pensie, peste 16 ani. Adică să trăiesc normal. Nici în momentul de față nu trăiesc în lux, nu o să trăiesc niciodată așa și nici nu resimt nevoia. Dar nu îmi doresc să devin un caz social la finele carierei mele politice. Nu cred că este corect", a afirmat deputatul ales din partea minorității germane, în cadrul unei conferințe de presă, potrivit turnulsfatului.ro.

Deputatul Ovidiu Ganț  a adăugat că "În momentul de față, probabil că, așa, un 2.500 de lei. Așa o estimare. Nu sunt de acord nici cu populisme de genul «și-a asumat asta când a fost deputat, să termine cu o pensie de 1.200 de lei». Nu pot fi de acord cu acest punct de vedere, pentru că, totuși, am și în momentul de față colegi care au șase mandate de parlamentar și care au făcut ceva în viața asta. Nu poți spune că nu au făcut nimic și să iasă la pensie cu 1.200 de lei. Nu mi se pare corect. Poate că ar trebui revăzut cuantumul sumelor. Pe de altă parte trebuie revăzută și chestiunea cu numărul de mandate. Nu cred că, totuși, după un mandat poți spune că ai avut o mare contribuție în Parlamentul României și meriți în consecință nu știu ce sume. Cred că trebuie să existe un echilibru între populism și decență, dar și între o activitate parlamentară relevantă și o prezență meteorică în Parlament. Nu trebuie să cădem în nicio extremă, toate extremele sunt greșite".

În luna iunie, parlamentarii au adoptat un proiect de lege cu privire la pensiile speciale pentru parlamentari, care a fost trimis spre promulgare președintelui Klaus Iohannis, prin care un fost parlamentar cu trei mandate va primi, la pensie, o indemnizație specială de 4.600 de lei. Pentru aleșii cu un singur mandat, indemnizația este de aproximativ 1.500 de lei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel