Deputatul Mădălin Voicu, audiat la DNA

Deputatul Mădălin Voicu s-a prezentat joi la Direcţia Naţională Anticorupţie în dosarul în care parlamentarii nu au încuviinţat reţinerea şi arestarea preventivă a acestuia. La intrare în sediul DNA, Mădălin Voicu nu a dorit să facă declaraţii presei.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut miercurea trecută sesizarea preşedintelui Camerei Deputaţilor pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun.

Mădălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă, fals în declaraţii şi spălare de bani, toate în formă continuată.

Nicolae Păun, preşedinte al Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa, este acuzat de folosire sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene, deturnare de fonduri, spălare a banilor, efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, cumpărare de influenţă, influenţare a declaraţiilor, toate în formă continuată.

[citeste si]

Miercuri, plenul Camerei Deputaţilor a respins cererile DNA pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului Mădălin Voicu.

El le-a cerut colegilor săi deputaţi să nu încuviinţeze reţinerea şi arestarea preventivă pentru că este nevinovat şi ar fi 'o umilinţă îngrozitoare' pentru el.

'Refuz să cred că cineva mă poate considera vinovat. Eu nu înţeleg de ce am soarta aceasta, când eu sunt un om cinstit, educat şi fără pete. Vă rog să nu încuviinţaţi reţinerea şi arestarea mea, pentru că sunt nevinovat şi asta ar fi o umilinţă îngrozitoare, pe care o duc, dacă Doamne fereşte s-o întâmpla, dar este inadmisibil să mi se întâmple mie şi altora chestiuni care ţin de un fel de presiune, într-o ţară care se pretinde democratică. Nu cred că cineva dintre dvs mă poate bănui pe mine de trafic de influenţă. Se poate reţine din rechizitoriu o singură chestiune, care, după părerea mea, nu are nimic în comun cu traficul de influenţă, că am dat un telefon domnului Teodorovici la rugămintea lui Nicolae Păun să-l primească, nediscutând despre subiect', a afirmat Mădălin Voicu, în plenul Camerei Deputaţilor.

El a susţinut că nu are nicio legătură cu acele proiecte care sunt amintite în dosar, iar ştirile care au apărut la televizor şi în care se spunea că a deturnat bani destinaţi etniei rome 'sunt minciuni abominabile'.

'Nu am făcut în viaţa mea nicio fraudă, nu am firme, nu am interese, nu am afaceri, nu am cont în bancă, nu am carnet de conducere, nu am internet, eu nu ştiu să umblu cu internetul', a spus Voicu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel