Deputatul Ion Stan a demisionat din PSD

Deputatul de Dâmbovița, Ion Stan, a demisionat din PSD, vineri, după  ce plenul Camerei Deputaților a respins ridicarea imunității cerută de procurorii DNA. Președintele PSD, Victor Ponta, i-a solicitat lui Stan demisia din PSD, dar și din Parlament.

 Acuzat de trafic de influenţă, procurorii DNA au formulat o cerere de arestare preventivă pe numele lui Ion Stan, înainte de alegerile parlamentare, însă deputaţii nu au luat o decizie din lipsă de cvorum. Cu toate acestea, Ion Stan a fost reales pentru un nou mandat de deputat. Pentru arestare au votat 145, iar împotrivă 226.

Vineri, după anunţarea rezultatului votului, premierul Victor Ponta a declarat  că i-a cerut lui Stan să-şi dea demisia din Parlament. El a precizat că deputatul PSD va fi exclus din partid dacă refuză.

 La scurt timp Ion Stan a demsisionat din PSD, nu şi din Parlament însă, rămânând astfel cu imunitate.

 Premierul Victor Ponta a declarat, vineri dimineaţă, că merge la Camera Deputaţilor să voteze, ca deputat, pentru ridicarea imunităţii deputatului Ion Stan.

 Totodată, în apărarea sa, deputatul Ion Stan a spus că, în Camera Deputaţilor, se face un sacrificiu în numele lui pentru apărarea justiţiei.

 "S-a dorit execuţia mea politicăă. Astăzi sunt umilit şi împroşcat cu noroi. S-a dorit ca Ion Stan să nu mai ridice glasul. Se încearcă potolirea setei de justiţie a poporului român cu numele meu. Regret că azi, la prima şedinţă a Camerei Deputaţilor, pe ordinea de azi este chiar arestarea mea. Mă întreb oare dacă România a devenit un stat de drept sau a rămas un stat poliţienesc, aşa cum a spus colegul Frunzăverde", a declarat Ion Stan, la pupitrul plenului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel