Deputatul Dan Ilie Morega s-a înscris în UNPR

morega
morega

UNPR a mai câștigat un parlamentar, după ce deputatul Dan Ilie Morega s-a înscris, marți, în partidul al cărui președinte este Marian Sârbu.

Dan Ilie Morega a părăsit, în iunie 2010, funcţia de preşedinte al PNL Gorj, iar imediat a plecat şi din partid devenind parlamentar independent. Potrivit unor surse citate de NewsIn, Morega ar urma să preia conducerea UNPR Gorj.

La momentul constituirii alianţei PNL-PC, au existat speculaţii că Morega ar putea trece la conservatori.

De amintit că deputatul a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la trei ani de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupție în dosarul “Bani pentru partid”. El a fost şeful PNL Gorj, iar procurorii l-au acuzat că cerea directorilor instituiţiilor publice sau ai societăţilor de stat bani pentru finanţarea campaniei electorale la alegerile europarlamentare din 13 aprilie 2007. Decizia nu este definitivă.

De asemenea, Morega a mai fost implicat, alături de fostul ministru al Muncii, Paul Păcuraru, într-un alt dosar de corupție.

Potrivit procurorilor, în 3 iunie 2007, Ilie Morega i-ar fi promis lui Paul Păcuraru că îl va sprijini pe fiul lui să obţină contracte de achiziţie publică în domeniul formării profesionale la Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Turceni şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, în condiţiile în care ministrul va numi în funcţia de inspector şef la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj persoana indicată de Morega.

În acest dosar, Morega și Păcuraru au fost achitați de către ICCJ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel