Deputații PSD vor ca Ion Stan să-și dovedească nevinovăția în instanță

Liderul grupului parlamentar al PSD din Camera Deputaților, Marian Neacşu, a declarat, joi, după şedinţă, că social-democrații au decis, cu majoritate de voturi, să susțină încuviinţarea arestării preventive a lui Ion Stan.

"Am avut o şedinţă de grup destul de restrânsă numeric. S-a luat act de materialele care au fost transmise, scrisoarea doamnei ministru al Justiţiei, raportul Comisiei juridice şi, analizând aceste materiale, întocmim în acest moment punctul de vedere al grupului care va fi prezentat în şedinţa de plen de miercuri", a declarat Marian Neacşu, citează Mediafax.

Acesta a arătat că o parte dintre colegii săi de grup au remarcat existenţa unor "inadvertenţe" în referatul procurorilor de caz, dar grupul a votat în majoritate pentru încuviinţarea cererii procurorilor DNA de arestare preventivă a lui Ion Stan, pentru "a nu obstrucționa în niciun fel mersul firesc acestui proces".

"Ion Stan îşi va dovedi în instanţă nevinovăţia. E şi în postura de candidat şi e foarte posibil să primească un nou mandat. Miercuri va fi şedinţa de plen. Nu ştiu care va fi votul în plen", a mai spus Stan.

Potrivit procedurilor, după ce Comisia Juridică dă un aviz pe cererea procurorilor privind un deputat, grupul din care acesta face parte trebuie să dea la rându-i un punct de vedere. Cu ambele documente se ajunge apoi în plen, unde cererea procurorilor se supune votului. Camera trebuie să decidă asupra cazului Stan pe 12 decembrie.

Ion Stan, însoțit de avocatul său, Doru Viorel Ursu, s-a prezentat, joi dimineață, la grupul parlamentar al PSD, reunit pentru a lua un punctde vedere în cazul său, unde a declarat că nu va demisiona din Parlament, pentru că nu se consideră vinovat. Stan a arătat că va respecta toate procedurile judiciare şi îşi va demonstra nevinovăţia în instanţă, solicitând ca DNA, dacă are probe, să trimită dosarul la instanţă.

"Le-am spus colegilor mei, cei care au fost prezenţi, că eu voi respecta toată procedura parlamentară, că nu obstrucţionez în niciun fel Justiţia şi că DNA, dacă are probe, să-mi trimită dosarul la instanţa de judecată", a spus Stan, la ieşirea din sala de şedinţe a grupului.

Biroul Permanent al Camerei a decis, marți, ca plenul Camerei  să se întrunească pe 12 decembrie pentru dezbate ridicarea imunităţii deputatului PSD Ion Stan, acuzat de două infracţiuni de trafic de influenţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel