Deputații nu permit arestarea preventivă a lui Vlad Cosma (PSD)

Plenul Camerei Deputaților a respins solicitarea DNA privind încuviințarea arestării preventive a deputatului PSD Vlad Cosma. Prahoveanul va fi judecat în stare de libertate după ce 222 de deputați s-au opus reținerii, iar 105 au fost "pentru". Mai devreme în cursul acestei zile, Comisia Juridică a Camerei Deputaților a votat și ea împotriva reținerii lui Cosma, urmărit penal pentru trafic de influență.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat înainte de votul din Camera Deputaților că deputații liberali vor vota pentru ridicarea imunității lui Vlad Cosma.

Camera Deputaților are în total 405 aleși. Dintre aceștia, USD are 189 de reprezentanți. La aceștia se mai adaugă 18 membri ai UDMR și 17 reprezentanț ai minorităților. În plenul de astăzi au fost prezenți 327 de deputați, dintre care 222 au votat împotriva arestării preventive.

PNL, PDL și PPDD au anunțat anterior votului din Camera Deputaților că vor încuviința arestarea preventivă a parlamentarului de Prahova. PSD nu și-a făcut publice intențiile.

"În primul rând, nu știu dacă merg la vot", a declarat Victor Ponta înainte de ședința plenului. Deputatul Ponta a mers până la urmă la votul din Camera Deputaților și a fost primul care a exprimat o opțiune. Votul a fost secret.

"Dragi colegi, faptul că am avut mandat de interceptare din prima zi de campanie şi microfon montat în casă certifică că şi dumneavoastră aveţi cu toţii mandat de interceptare din prima zi de campanie", s-a apărat Cosma în fața colegilor deputaţi. "Aşadar, dragi colegi, suntem priviţi cu toţii un pericol social şi trebuie să fim arestaţi. Vreau să beneficiez, chiar dacă mă numesc Cosma şi sunt deputat, de prezumţia de nevinovăţie", a mai arătat Cosma.

Vlad Cosma şi tatăl său, președintele CJ Prahova Mircea Cosma, sunt acuzaţi de procurorii DNA că ar fi cerut şi primit peste 4,4 milioane de lei de la reprezentanţii unor societăţi comerciale, denunţători în cauză.

 Dosarul în care Vlad şi Mircea Cosma sunt puşi sub urmărire penală a fost deschis de DNA Ploieşti în decembrie, în urma denunţului omului de afaceri Ion Dumitru la adresa lui Răzvan Alexe. Atunci, Răzvan Alexe, cunoscut drept un apropiat al conducerii PSD Prahova, a şi fost arestat preventiv în acest dosar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel