Deputații, nemulțumiți de hotărârea lui Zgonea privind cazările

zgonea-dece
zgonea-dece

Numeroși deputați se arată nemulțumiți de decizia președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea,  de a bloca licitațiile pentru cazarea parlamentarilor în hoteluri. Deși unii au declarat că nu sunt afectați de această decizie, mulți îl acuză pe șeful Camerei de populism. Unii parlamentari opinează că decizia are un ”iz electoral,” în timp ce alții văd o soluție în cazarea la corturi.

Deputatul PSD, Cristian Luca, spune că soluția propusă de Valeriu Zgonea nu face decât să crească costurile cu transportul la Parlament, potrivit Mediafax. ”Trebuie să fim realişti, este o măsură populistă luată de un coleg. Să ne gândim că, dacă acum suntem 334, toţi vom sta în 334 de locuri în Bucureşti, locuri din care trebuie să fim luaţi cu maşinile pentru a ajunge la Parlament. Când venim cu avionul, acum, suntem luaţi de microbuze şi duşi în acelaşi hotel, însă dacă am sta în locuri diferite, am traversa ore în şir Capitala, ceea ce ar însemna costuri mari şi timp pierdut,” declară social-democratul.

Mihăiță Calimente, deputat PNL de Arad, spune că ar trebui să se construiască chiar un hotel al parlamentarilor, pentru a se ajunge la economii. ”Dacă se ia această decizie, nu pot decât să mă supun. Eu nu am zis că vreau să stau la hotel, acolo am fost trimis şi merg să locuiesc şi în Gara de Nord, dacă acolo mă trimite. Soluţia care ar trebui adoptată e ca Parlamentul să construiască un hotel, pentru că, din câţi bani s-au cheltuit pe chirii şi hoteluri până acum, se construiau chiar trei clădiri cu această destinaţie,” comentează Calimente.

”Tema lansată sigur că are iz electoral, dar este o soluţie care poate fi aplicată. Mă întreb de ce vine abia acum propunerea şi nu a fost aplicată mai de mult. Am totuşi o reţinere asupra seriozităţii propunerii lui Zgonea, cât timp suntem în campanie electorală,” e de părere și Nicușor Păduraru, deputat PDL de Iași.

Există și parlamentari care se resemnează. Vasile Mocanu , de exemplu, declară că e dispus să stea oriunde. ”Dacă se poate să nu coste deloc cazarea noastră, treaba e bună. Nu mă afectează, eu unul stau oriunde. Să facă un bordei lângă Gara de Nord şi mergem acolo,” spune deputatul PSD. Vicepreședintele politic al UDMR, Laslo Borbely, crede că o soluție ar putea fi cazarea în corturi. ”Sau să stăm în corturi, nicio problemă,” apreciază Borbely.

Kelemen Hunor declară și el, ironic, faptul că Parlamentul ar trebui mutat la Cluj. ”Soluţia este să mutăm Parlamentul la Cluj şi atunci nu mai trebuie să plătim cazarea pentru cei care stau aici şi vom plăti noi pentru bucureşteni. Dacă grija cea mai mare a domnului Zgonea este cazarea parlamentarilor care vin din provincie, atunci multă sănătate şi mai multă înţelepciune îi doresc,” declară liderul UDMR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel