Deputații juriști: Sergiu Andon și-a încheiat mandatul de deputat

Deputatul PC, Sergiu Andon, și-a încheiat mandatul de deputat, au decis, luni, deputații din Comisia juridică, fiind constatat faptul că se află în stare de incompatibilitate. În acest moment nu mai trebuie îndeplinit decâ un pas procedural, respectiv votul în plenul Camerei.

[caption id="attachment_228112" align="alignleft" width="310"] Foto: Mediafax[/caption]

 “În cazul domnului deputat Pâslaru, s-a constatat că nu există un conflict de interese şi s-a trimis Biroului Permanent o adresă, iar în cazul domnului Sergiu Andon s-a constatat că este în stare de incompatibilitate şi aceste condiţii prin propunerea pe care o facem noi Biroului Permanent şi implicit plenului Camerei Deputaţilor, că potrivit hotărârii definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, i-a încetat mandatul”, a declarat vicepreședintele comisiei, Florin Iordache.

 Deputatul a precizat că data la care mandatul lui Sergiu Andon s-a încheiat este “la data rămânerii definitive a hotărârii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”. Totodată, Iordache a explicat faptul că, procedural, “referatul comisiei juridice se înaintează Biroului Permanent şi Biroul Permanent îl trimite plenului Camerei Deputaţilor, plenul cu jumătate plus unul trebuie să constate şi să rămână definitiv”.

În 3 aprilie 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis irevocabil că deputatul conservator Sergiu Andon este incompatibil cu calitatea de parlamentar, întrucât a fost avocat într-un proces de corupţie, judecătorii admiţând astfel raportul de constatare al inspectorilor de integritate.

 Decizia ICCJ a survenit în urma sesizării din iunie 2009 a procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în urma căreia inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) au constatat că Sergiu Andon a devenit incompatibil cu statutul de parlamentar întrucât a acordat, ca avocat, asistenţă juridică unui învinuit într-un dosar penal de corupţie.

 Conform legii, cei declaraţi în incompatibilitate trebuie să renunţe la funcţia pe care o ocupă şi nu mai pot fi aleşi sau numiţi într-o funcţie publică timp de trei ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel