Deputaţii decid dacă alocaţiile se dublează mai devreme de 1 august

Ilustrativ
Ilustrativ

Camera Deputaţilor are pe ordinea de zi a plenului ordonanţa de urgentă pentru prorogarea termenului de intrare în vigoare a legii dublării alocaţiilor copiilor până la 1 august.

Deputaţii vor discuta luni şi marţi despre respingerea OUG care amână dublarea alocaţiilor pentru copii de la 1 august. Marţi, plenul Camerei Deputaţilor ar putea vota decizional asupra proiectului care măreşte alocaţiile la 300 de lei. Însă există şi posibilitatea ca votul să fie amânat două săptămâni, potrivit unor surse politice citate de Mediafax.

În luna decembrie a anului trecut, Camera Deputaţilor a votat, decizional, propunerea legislativă care prevede dublarea alocaţiei pentru copiii între 2 şi 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Legea a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis pe 14 ianuarie.

Ulterior, Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă pentru prorogarea termenului de intrare în vigoare a legii până la 1 august, odată cu rectificarea bugetară. Senatul a respins OUG fiind primul for legislativ sesizat iar decizională este Camera Deputaţilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel