Deputații, dați afară din hoteluri, iar benzina nu se mai decontează

cazare
cazare

Conducerea Camerei Deputaților a decis, miercuri, să taie la sânge din cheltuielile alocate deputaților. Astfel, deputaţii nu vor mai sta la hotel din luna martie. Decizia a fost luată  de conducerea Camerei, fiecare ales va primi în schimb 3.500 de lei pentru a-şi plăti chiria în Capitală.

“Este o decizie a mea personală, m-am consultat cu primul-ministru, Victor Ponta, care a fost de acord. Am blocat procedurile pentru a scoate un nou caiet de licitație pentru aceste servicii hoteliere. Dacă acum nu au fost făcute procedurile, e clar că în ianuarie contractele se incheie“, a spus președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

 Suma medie lunară achitată pentru cazarea deputaților se situează în jurul sumei de 1,3 milioane de lei. În septembrie 2012, Camera Deputaților a plătit pentru cazarea deputatilor suma de 1.289.342 de lei.

Diurna de şedinţă plus diurna de deplasare din teritoriu la Bucureşti şi invers, fiecare câte 2% din indemnizaţia totală, dispar, iar în ceea ce priveşte zborurile se va deconta unul singur pe săptămână.

 De asemenea, se vor cumpăra 80 de maşini LOGAN second hand, pentru noii deputaţi, benzina nu va mai fi decontată şi fiecare deputat îşi va plăti reparaţiile pentru maşina primită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel