Deputații au decis: Gheorghe Coman poate fi arestat preventiv

gheorghe-coman-235x207
gheorghe-coman-235x207

Plenul Camerei Deputaților a votat, vineri, în favoarea cererii Ministerului Justiției de încuviinţare a arestării preventive a deputatului conservator Gheorghe Coman, urmărit penal pentru fapte corupţie.

Votul în plen a fost cu bile, 190 deputaţi votând în favoarea solicitării MJ, în timp ce 34 s-au exprimat împotrivă.

Deputatul PC Gheorghe Coman nu a fost prezent la ședința de plen a Camerei de vineri, pentru a-şi prezenta punctul de vedere.

 Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a susținut că pe listele de prezenţă au semnat 226 de deputaţi. Pentru ca şedinţă să poată avea loc, cvorumul necesar este de 204 parlamentari.

El a salutat prezenţa în sală a unor reprezentanţi din toate grupurile parlamentare, precum a unor miniştri liberali.

"Cred că am demonstrat că Parlamentul României nu este scut pentru nimeni care încalcă legea în România", a spus președintele Camerei Deputaților, după citirea rezultatului înregistrat la vot.

Liderul deptaţilor PNL, George Scutaru, a declarat înaintea şedinţei că parlamentarii liberali vor vota pentru încuviinţarea arestării preventive a lui Coman

„Credem că în acest fel putem să arătăm că ne preocupă şi viitorul raport de ţară şi imaginea acestei instituţii. Parlamentarii liberali vor vota pentru încuviinţarea acestei solicitări”, a spus Scutaru.

Acelaşi punct de punct de vedere a fost exprimat şi de liderul deputaţilor PDL, Gheoghe Tinel, care a declarat că „vom vota pentru ridicarea imunităţii parlamentare a colegului nostru şi ne pare rău că stimatul nostru coleg nu a venit astăzi într-un gest normal să explice poziţia domniei sale”.

De asemenea, deputaţii PSD, PP-DD şi PC au afirmat că vor vota pentru solicitarea de arestare preventivă a deputatului Gheoghe Coman.

Camera Deputaţilor a fost sesizată oficial de ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, cu cererea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie prin care se solicită încuviinţarea arestării preventive a lui Gheorghe Coman, acuzat de folosirea influenţei în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Anterior, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor avizase favorabil această cerere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel