Scandal în Parlament. Daniel Suciu: Tăiați pensiile speciale și dați copiilor alocații

Daniel Suciu
Daniel Suciu

Deputatul PSD Daniel Suciu a declarat, miercuri, în timpul dezbaterilor din Parlament asupra dublării alocațiilor copiilor, că banii alocați în prezent sunt "o bătaie de joc", cerând să fie tăiate pensiile speciale. Deputatul PNL Dan Vîlceanu a spus că pentru măsură nu există suficiente fonduri.

"Avem o alocație de 24 de lei. Asta înseamnă 2 lei pe zi. O bătaie de joc! Din punct de vedere demografic stăm foarte prost. Vă cer să votați acest amendament. Nu aveți nicio scuză. Viitorul copiilor nu se negociază. Tăiați din pensiile speciale și dați copiilor alocații", a spus fostul ministru Daniel Suciu, citându-l pe Robert Sighiartău. 

Dan Vîlceanu a spus că prin acest proiect, PSD a "inventat pokerul parlamentar".

"Vreţi dublarea dublării. Ce vreți astăzi costă de trei ori mai mult. De unde vreţi să luăm banii? De la spitale, şcoli, ISU? Spuneţi de unde şi luăm banii şi facem dublarea dublării", a mai declarat deputatul PNL.

Ministerul Muncii a precizat că este nevoie de o discuție mai amplă în privința fondurilor disponibile pentru dublarea alocațiilor.

"Nu suntem împotriva măsurii de creștere a alocațiilor, de principiu, însă este nevoie de o discuţie mai aplicată în ceea ce privește resursele, pentru că discutăm de dublarea fondurilor. Credem că este nevoie de o discuţie mai amplă pe acest subiect. Discutăm de un buget deja croit şi aceste sume au apărut peste noapte în comisie şi este necesară o dezbatere mai amplă", a afirmat Ioana Constantin, secretar de stat în Ministerul Muncii.

Deputatul USR Cristian Seidler a acuzat PSD că folosește acest proiect în scopuri politice.

"Data trecutră s-a reuşit mărirea alocaţiilor menţinându-se în limita de 3% deficit, acum nu. Folosiţi în scopuri politice, fără niciun calcul, cinic alocaţiile pentru copii", a spus acesta.

Deputatul PMP Petru Movilă a sugerat reducerea numărului de parlamentari pentru a da banii economisiți pentru alocații.

,,Să dăm vot final pe reducerea numărului de parlamentari la 300 pentru ca din banii economisiți să avem bani pentru alocații", a declarat Movilă.

Vicepremierul Raluca Turcan speră ca această ședință a Canerei Deputaților să fie ultima înaintea celei pe bugetul de stat.

"Punctul pe care îl debzatem pe ordinea de zi este acela al dublării alocațiilor pentru copii, în condițiile în care Guvernul actual de la 1 ianuarie urmărește indexarea acestor alocații cu rata inflației, după ce ele au fost majorate de PNL. Este ultima ședită a Camerei Deputaților în afară de cea pe care sper să o facem pentru bugetul de stat", a afirmat deputatul PNL.

Deputatul Alexandru Băișanu le-a spus liberalilor că se comportă, la Guvernare, "ca Ceaușeacu".

"Îi rog pe colegii de la PNL să se abțină de la orice comentariu și de la orice scuză privind imposibilitatea dublării alocațiilor pentru copii. E rușinică. Să înțeleg că nu dumneavoastră făceați rost de bani ați cerut mărirea alocațiilor la copii. Ați făcut-o atunci când erați în Opoziție. Rușinos a fost că PSD n-a intuit asta și n-a înțeles că alocațiile copiilor trebuie mărite în permanență. Acum când sunteți la guvernare vă comportați ca Ceaușescu", a precizat deputatul.

Comisia pentru muncă a Camerei Deputaților a a votat,marți, un raport de adoptare pentru proiectul de lege ce prevede dublarea alocației pentru copiii între 2 și 18 ani la 300 de lei și la 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Proiectul a fost adoptat de Senat pe 11 martie. Camera Deputaților este for legislativ decizional în acest caz, informează Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel