Deputat PSD, pentru Președinție: Faptele sunt încăpățânate. La ce se referă

Deputatul PSD Ionuț Vulpescu a comentat, vineri, pe pagina sa de socializare, în legătură cu o "anomalie" înregistrată în timpul Forumului Economic China-Europa Centrală şi de Est, a cărei gazdă a fost România, susținând că, în pofida faptului că Administrația Prezidențială va găsi o justificare, faptele sunt fapte și ele sunt "încăpățânate".

Iată ce a scris Ionuț Vulpescu pe Facebook:

"S-a lămurit și misterul legat de faptul că, deși la București au fost prezenți 15 prim-miniștri din Europa Centrală și de Est (cei mai mulți, din țări membre UE), nici unul nu a fost și la Cotroceni. Chiar dacă protocolul recomanda astfel de întâlniri bilaterale - iar un om politic responsabil le-ar fi căutat, fie și numai pentru a-și îmbunătăți imaginea -, Traian Băsescu a refuzat să se vadă cu oricare dintre cei 15 premieri, deși s-au transmis solicitări spre a fi primiți.

Sunt convins că se vor căuta tot felul de explicații pentru această anomalie, iar Administrația Prezidențială va găsi o justificare, de tipul „Solicitările au fost depuse la poarta 1 a palatului, dar ele se primesc numai la poarta 2”. Dar faptele sunt fapte și, vorba unui proverb englez, ele sunt încăpățânate: Traian Băsescu nu s-a văzut cu nici unul din cei 15 premieri din regiune prezenți la București. Și pe care nu aveau cum să-i împiedice nici „cei 322”, nici majoritatea USL, nici premierul Ponta să meargă la Cotroceni".

De altfel, și premierul Victor Ponta a arătat, joi seara, că mult mai grav decât faptul că președintele Traian Băsescu a convocat marți ședința CSAT, în timpul Forumului Economic China-Europa Centrală şi de Est, a fost că "președintele României nu a avut timp să primească la Cotroceni niciunul dintre cei 15 premieri din regiune, deși au făcut cereri în acest sens". “Slavă Domnului că şi-a făcut timp să se vadă cu premierul Chinei. Ar fi fost chiar un afront”, a adăugat premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel