Deputat PSD, pentru Antonescu: Dl. Ştirbu şi-a plombat drumul...

Radu Popa, deputat PSD și consilier al premierului Victor Ponta, îi solicită liderului PNL Crin Antonescu să se gândească dacă ar trebui ca în fruntea Ministerului Culturii, funcție ocupată de-a lungul istoriei de personalități precum Titu Maiorescu şi Nicolae Iorga, să fie pus Gigel Știrbu, cel care "şi-a plombat drumul spre minister prin lovituri minereşti în figura gramaticii", și nu un liberal pentru care gramatica nu reprezintă marea dilemă profesională a carierei. 

După ce afirmă că a citit, cu mare atenţie ştirea care anunţa nominalizarea PNL pentru fotoliul de ministru al Culturii, în persoana lui Gigel Ştirbu, deputatul PSD Radu Popa continuă: "Imediat, am aflat şi opinia intelectualităţii, degajată din declaraţia domnlui profesor Andrei Pleşu. Apoi, aşa cum ne aşteptam (sic!) a venit şi replica sufocată de competenţe lingvistice a presupusului ministru. Dl. Ştirbu şi-a plombat drumul spre minister prin lovituri minereşti în figura gramaticii, chiar dacă alonja sa intelectuală nu părea să ne mai surprindă cu nimic. Dar, ca să nu mai prelungesc martiriul pudic al gardienilor din PNL, vă solicit, domnule preşedinte Antonescu să vă gândiţi dacă, pe scaunul pe care, anterior, au stat , printre alţii, C.A. Rosetti, Titu Maiorescu şi Nicolae Iorga, iar mai recent, filosoful Andrei Pleşu şi scriitorul Marin Sorescu, nu ar trebui să vină un om, un liberal, pentru care utilizarea acuzativului, a nominativului si acordurile pronumelor personale posesive nu reprezintă marea dilemă profesională a carierei. Cu amiciţie şi multă bunăvoinţă, Radu Popa, Deputat PSD", se mai arată în scrisoare, potrivit Mediafax.

Rugat, vineri, după ce a fost propus de PNL să preia Ministerul Culturii, să comenteze declarația scriitorului Andrei Pleuşu la adresa sa, potrivit căreia faptul că "încă un Gigel nu mai contează", deputatul Gigel Ştirbu a răspuns că este mândru şi le mulţumeşte părinţilor pentru "numele care mi l-au dat".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel