Deputat PSD face praf "Uniți, salvăm!": Jocuri meschine de putere

Deputatul PSD Ionuț Vulpescu a scris, pe blogul său, un articol cu titlul "Uniți, salivăm pe lângă putere". Fostul ministru al Culturii precizează că titlul "nu este nici ofensator, și nici nu vrea să minimalizeze acțiunile celor care, sub sloganul "Uniți, salvăm!", promovează diverse cauze, din perspectiva societății civile". 

Ionuț Vulpescu a precizat că vrea "să sancționeze un anumit tip de comportament politic, iresponsabil, din punctul meu de vedere, comportament care a dus la ratarea majorității dezbaterilor din trecutele campaniile electorale. Este vorba despre eludarea agendei publice, și înlocuirea ei cu un singur obiectiv: "Să barăm accesul la putere al PSD!". Acest comportament este tot mai vizibil în ultimele săptămâni. Iar după ce conducerea PSD a validat candidaturile partidului pentru alegerile din București, acest tip de abordare a atins un soi de maxim. Sunt ferm convins că este doar un maxim local, ca să zic așa, iar frisoanele astea de "frică de PSD" se vor înmulți, pe măsură ce ne vom apropia de ziua votului". 

"Emoționant de-a dreptul!"

Deputatul PSD a atras atenția că "Acel front anti-PSD, la care visează acum PNL pe stil nou, plus ceva activiști civici, convertiți la 'mizerabila meserie de politician', nu este posibil. Dintr-un motiv care mi se pare cât se poate de simplu: cu toată strădania unora, România este, încă, o democrație. Motiv pentru care astfel de abordări sunt imposibile. Ca să nu mai vorbim despre faptul că 'izolarea' este contra-productivă. Dincolo de retorica de doi bani a unora, cred că majoritatea decidenților politici este conștientă că, după alegeri, țara trebuie guvernată. Și nu poate fi guvernată fără PSD. Guvernare însemnând în primul rând administrație la nivel local. Amuzant este că la București este supra-ofertă de ”candidați anti-PSD”, în spatele cărora ar trebui să se alinieze întreaga ”dreaptă”, dornică de ”salvarea Bucureștilor”. Emoționant de-a dreptul! De parcă primarul general interimar și majoritatea din Consiliul General n-ar fi acum tot de dreapta ”liberală”". 

"Jocuri meschine de putere"

"Cred că nu-și face cineva iluzii: nu despre principii este vorba în acest ”front anti-PSD”, ci doar despre jocuri meschine de putere. Făcute după rețeta clasică, aceea care spune să te faci frate cu Dracul, până ce treci puntea. Din păcate acest mod de a înțelege politica a îndepărtat foarte mulți cetățeni de politică și de partide, de spațiul public. Iar această îndepărtare a avut drept consecință directă scăderea dramatică a calității guvernării, atât la nivel central, cât și la nivel local. Nu ”baronii locali” sunt problema, ci această instabilitate a alianțelor, această permanentă mutare din opoziție la putere, și de la putere în poziție, fuga de răspundere, lipsa principiilor, lipsa de transparență și de predictibilitate a politicii", a mai precizat Ionuț Vulpescu. 

Vezi aici continuarea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel