Deputat PSD, condamnat definitiv la trei ani închisoare

Fostul deputat PSD Marian Ghiveciu a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, într-un dosar legat de retrocedarea nelegală a unor terenuri din comuna Merei, judeţul Buzău.

Un complet de trei judecători de instanţa supremă a respins ca nefondat apelul făcut de Marian Ghiveciu şi a menţinut decizia dată de instanţa de fond în mai 2015. Magistraţii au mai stabilit în cazul lui Marian Ghiveciu un termen de încercare pe o durată de 6 ani. Marian Ghiveciu şi-a dat demisia din Parlament în luna septembrie 2015.

Aceeaşi pedeapsă, de trei ani închisoare cu suspendare, au primit şi Dumitru Borcan (şeful Compartimentului de Cadastru şi Agricultură din cadrul Primăriei comunei Merei, judeţul Buzău) şi Nicolae Costache (membru în Comisia Judeţeană Buzău pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor). Judecătorii au mai dispus ca Marian Ghiveciu, Dumitru Borcan şi Nicolae Costache să plătească în solidar 350.000 lei către partea civilă Luminiţa Marioara Vasile cu titlu de despăgubiri materiale şi 1.035.000 lei către părţile civile Luminiţa Marioara Vasile şi Constantin Vasile cu titlu de despăgubiri materiale.

Cei trei condamnaţi mai trebuie să plătească aproximativ un milion de lei către mai multe părţi civile, reprezentând despăgubiri materiale ce reprezintă diferenţa de valoare a terenurilor amplasate cu ieşire şi fără ieşire la drumul european E 85. Marian Ghiveciu a fost trimis în judecată de DNA în anul 2011, sub acuzaţia de instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui avantaj patrimonial, în formă calificată.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel