Deputat PSD către Cioloş: Aveţi dreptul să numiţi prefecţii, dar nu pe cei mai proşti liberali

Deputatul PSD Adrian Solomon a criticat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, numirile de prefecţi dispuse în ultima perioadă de Guvern, acuzându-l pe premier că a pus în funcţii oameni slab pregătiţi. 

Afirmaţia a fost făcută la dezbaterea despre schimbarea unor prefecţi, la care prim-ministrul a fost invitat să explice criteriile pe care le-a avut în vedere. Solomon a dat ca exemplu numirea în funcţia de prefect al judeţului Vaslui a lui Daniel Olteanu, fost director al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă. 'Domnul Olteanu, până acum trei săptămâni, făcea propagandă liberală, împrăştia ziare peste tot prin municipiul Bârlad şi spunea că va candida la primărie. (...) S-a dovedit că nu ridică în pragul electoral simpatia şi intenţiile de vot şi v-aţi decis să-l puneţi prefect, că tot nu contează în opţiunile electoratului, putând fii socotit, prin urmare, apolitic.

Problema nu este că este membru de partid liberal, că a fost secretarul organizaţiei judeţene (...), că a fost ani de-a rândul şoferul şi cărătorul de servietă al domnului David (...) fost ministru de Interne. Important este că nu are şcoală omul acesta', a susţinut Adrian Solomon.

[citeste si]

Deputatul PSD a adăugat că este dreptul premierului să numească prefecţii, dar să ţină cont de pregătirea acestora. 'Asta e singura dumneavoastră problemă, domnu' prim-ministru, nu că i-aţi schimbat pe prefecţii care erau puşi de fostul Guvern. Este atributul dumneavoastră, este dreptul dumneavoastră să vă numiţi colaboratorii în teritoriu şi nimeni nu are, de aici, pretenţia să vă numească colaboratorii în teritoriu altfel decât cum doriţi dumneavoastră. Dar nu-i numiţi pe cei mai proşti dintre liberali, domnu' prim-ministru, şi pe urmă să veniţi să ni-i prezentaţi nouă ca pe cei mai pregătiţi, cei mai tehnocraţi, cei mai ca soarele sfânt de pe cer, pentru că nu este aşa. Nu poţi să fii şofer o viaţă, să fii fochist, să fii absolvent de facultăţi de buzunar de la casa de cultură (...) şi, apoi, să veniţi să ni-i prezentaţi aici ca fiind indispensabili actului de guvernare', a declarat Solomon.

Social-democratul i-a reproşat premierului şi nerespectarea unor angajamente. 'V-aţi asumat tot felul de termene, tot felul de memorandumuri cu grafice clare pe anumite legi, vi le-aţi asumat prin Guvern, le-aţi transferat în spaţiul public, apoi la instituţiile abilitate şi nici pe acelea pe care vi le autoimpuneţi nu vi le respectaţi, dar păi ce vă mai cere Parlamentul să respectaţi. Nu aţi făcut nimic, nu puteţi să-i reproşaţi fostului prefect că nu a făcut nimic pentru că nu există un astfel de reproş în lumea civilizată. Veniţi aici şi ne daţi lecţii de administraţie (...), dar nu ne luaţi de proşti, domnule prim-ministru. Eu atâta lucru vă rog frumos aici de la tribuna Parlamentului. Nu ne luaţi de proşti, nu pe noi, ăştia din faţa dumneavoastră, pentru că ne-aţi prostit o dată când v-am dat votul. Nu-i luaţi de proşti pe cei care v-au trimis în Parlament şi care sunt milioane de oameni ', a mai declarat deputatul PSD Adrian Solomon, precizează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.3.1
pixel