Deputat PSD: Băsescu trebuie suspendat pentru Înaltă Trădare

Deputatul PSD Mădălin Voicu a declarat - după ce Traian Băsescu ar fi acționat, potrivit premierului Ponta, împotriva numirii Corinei Crețu la Comisia Europeană - că președintele ar trebui suspendat.

"Este înaltă trădare. Mi se pare o malformație a societății românești. După mine, lucrurile acestea trebuiesc oprite. Dacă nu se opresc ele, trebuiesc oprite", a declarat Mădălin Voicu, joi, la Antena 3. 

"Opiniile lui personale sunt lucruri care dăunează grav sănătății naționale și este cazul să luăm din nou în discuție în Parlament suspendare d-lui Băsescu. Am anunțat care este intenția mea", a afirmat Voicu la "Esențial".

Deputatul a precizat că a vorbit cu unii dintre colegii săi din PSD, urmând ca discuțiile pe tema suspendării să prindă "contur" în perioada imediat următoare. El a arătat că discutat și cu premierul Ponta referitor la acest subiect.

"Este o deraiere de la atribuțiunile sale de președinte de stat", a spus Mădălin Voicu despre tentativa lui Băsescu de a bloca numirea Corinei Crețu în funcția de comisar european. 

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a subliniat recent că președintele este obligat să respecte prevederile constituționale până în ultima zi de mandat, amintind că fostul președinte al Cehiei, Vaclav Klaus, a fost suspendat de Parlamentul ceh cu puțin timp înainte ca șeful statului să plece de la Castelul Praga.

"Am lansat nu o amenințare, ci un avertisment foarte serios președintelui să se abțină în încălcarea prevederilor constituționale care îl obligă la neutralitate", a declarat Călin Popescu Tăriceanu în ediția de vineri a emisiunii "Subiectiv", difuzată de Antena 3 și moderată de Răzvan Dumitrescu.

Ponta: Băsescu a contestat-o pe Crețu. Cel mai rușinos moment

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel