Deputat PSD, acuzații de dispreț. ”Se bat cu pumnii în piept”

Deputatul Florin Tipa, secretar executiv al PSD Arad, acuză conducerea CJ Arad că disprețuiește tradițiile județului. 

”Conducerea CJ dispreţuieşte tradiţiile judeţului Arad, doar pentru faptul că un primar sau altul face sau nu parte din PNL. Una dintre aceste tradiţii este şi 'Praznicul de Pită Nouă de la Beliu', una dintre cele mai importante sărbători ale judeţului, cu o tradiţie de sute de ani. Pentru a lua parte la această sărbătoare a locului, se întorc acasă fii ai satului din toate colţurile judeţului, dar şi alţii, plecaţi în străinătate sau în alte judeţe din ţară”, a declarat vineri deputatul PSD.

În 2017, 'Praznicul de Pită Nouă de la Beliu' nu a primit decât 4.000 de lei, aceşti bani fiind alocaţi prin Centrul Cultural Judeţean Arad. 

Suma destinată organizării evenimentului, considerată prea mică, a fost astfel stabilită, deoarece conducerea CJ a ţinut să-i pedepsească pe cetăţenii comunei pentru votul dat la alegerile locale, când au ales un primar PSD.

”Se bat cu pumnii în piept...”

”Facem apel, pe această cale, către toţi cei care pot sprijini financiar această sărbătoare a comunei Beliu, invitându-i să se alăture eforturilor Primăriei pentru a nu lăsa să moară această tradiţie. Noi vom fi alături de autorităţile locale ale comunei şi promitem că le vom sprijini, din toate puterile, pentru ca această tradiţie să nu moară. Este trist că, pe de o parte, cei de la CJ se bat cu pumnii în piept că vor să sprijine turismul, tradiţiile şi cultura, iar pe de altă parte, încearcă să îngroape un eveniment care se organizează de sute de ani, doar din considerente de ordin politic”, a adăugat deputatul Florin Tripa.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel