Deputat prins în flagrant a fugit de procurorii DNA

deputat buzau
deputat buzau

Deputatul Partidului Conservator Gheorghe Coman a fost prins de procurorii DNA în timp ce lua o mită de 3.140 lei de la persoană cu funcție de conducere în Direcția Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Buzău. Parlamentarul buzoian a cerut această sumă denunțătorului, plus diverse bunuri, pentru a-l păstra pe acesta în funcția de conducere publică. Anchetatorii au organizat un flagrant pe 18 decembrie, dar deputatul a fugit cu mașina când procurorii au încercat să intervină.

[caption id="attachment_402319" align="alignleft" width="310"] Foto: opiniabuzau.ro[/caption]

UPDATE: Gheorghe Coman a fost prins de procurorii DNA, potrivit Antena 3.

DNA - Serviciul teritorial Ploiești a început urmărirea penală față de deputatul buzoian, lider al organizației județene PC Buzău, după ce acesta s-ar fi folosit de influența conferită de funcția din partid pentru a pretinde bunuri sau alte foloase necuvenite.

DNA transmite într-un comunicat că deputatul i-a cerut diferite servicii și alte foloase unei persoane din conducerea DSVS Buzău, în schimbul menținerii acestuia din urmă în funcție.  Foloasele pretinse constau în asigurarea sprijinului financiar sau a produselor specifice cu ocazia eventualelor întâlniri de lucru în cadrul respectivei formațiuni politice, ce urmau a fi organizate în municipiul Buzău, mai spun procurorii.

Potrivit comunicatului DNA, în perioada 9 – 16 decembrie 2013, în același context, învinuitul Coman Gheorghe i-a solicitat denunțătorului să achite jumătate din contravaloarea notei de plată aferentă evenimentului organizat la data de 14 decembrie 2013, în municipiul Buzău, cu ocazia conferinței având ca scop alegerea conducerii județene a respectivei formațiuni politice (eveniment la care a și fost reînvestit în funcția de președinte), respectiv suma de 3.140 lei. Această sumă a fost primită de învinuitul Coman Gheorghe la data de 18 decembrie 2013, în scopul mai sus menționat, fiind surprins în flagrant de procurorii anticorupție. La intervenția procurorilor, învinuitul a fugit cu autoturismul în care se afla în momentul infracțiunii flagrante, sustrăgându-se urmăririi penale.

DNA precizează că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel