Deputat PNL, apel către parlamentari

Candidatul PNL la Primăria Sectorului 5, Ovidiu Raețchi, a declarat că în Sectorul 5 sunt, potrivit unei liste oficiale de la Primăria Municipiului București, zeci de clădiri încadrate la clase de risc seismic.  

Liberalul face un apel la parlamentari să urgenteze adoptarea proiectului de lege pe care l-a depus în acest sens, prin care a propus crearea unui fond la Guvern pentru consolidarea în regim de urgență a clădirilor care prezintă risc seismic.

”Astăzi, în cadrul unor întâlniri pe care le-am avut cu cetățenii din Sectorul 5, am vorbit despre necesitatea consolidării clădirilor cu risc seismic. Sunt zeci clădiri în Sectorul 5 care au fost încadrate în diferite clase de risc seismic. Dintre acestea, în jur de 20 sunt încadrate în clasa I de risc seismic și prezintă pericol public, potrivit datelor oficiale de la Primăria Generală a Capitalei. Pe Bulevardul Regina Elisabeta și pe Bulevardul Mihail Kogălniceanu, de pildă, sunt clădiri care au fost construite înainte de anul 1930, iar structura de rezistență a acestora este vizibil slăbită. Oamenii nu se simt în siguranță știind că, în eventualitatea unui cutremur, sute sau chiar mii de vieți sunt puse în pericol”.

Raețchi a adăugat că face un apel la parlamentarii români, pe care îi roagă să urgenteze adoptarea proiectului de lege pe care l-a depus în Parlament, prin care a propus, printre altele, crearea unui Fond de pentru Clădirile cu Risc Seismic Iminent la Guvern pentru consolidarea clădirilor încadrate în clasa I de risc seismic.

”În calitate de deputat, am făcut un proiect de lege, în urma discuțiilor cu mai mulți cetățeni din Sectorul 5 și nu numai, dar și cu ONG-uri și oameni care au expertiză în acest domeniu, inclusiv cu specialiști de la Primăria Generală a Capitalei și cu primarul Răzvan Sava. Fac un apel la parlamentarii români și îi rog să urgenteze adoptarea acestui proiect de lege, pentru că oamenii  îmi spun în continuare că se tem că în eventualitatea unui cutremur efectele vor fi devastatoare”, a punctat candidatul liberal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel