Deputat, lege pentru desființarea CNCD. Care sunt motivele

Un candidat la Primăria Capitalei propune desființarea CNCD.

"Propunere legislativă pentru abrogarea Legii nr. 48/2002

Parlamentul României adoptă prezenta lege:

Articol unic
Prin prezenta lege, se abrogă Legea nr.48/2002, cu modificările și completările ulterioare", este propunerea legislativă a deputatului Bogdan Diaconu, președinte PRU. 

[citeste si]    

Candidatul la Primăria Capitalei precizează, în expunerea de motive:

"Abrogarea Legii nr. 48/2002 are așadar ca scop desființarea CNCD ca instituție bugetară care a făcut dovada în decursul anilor că funcționează ca o instituție anti-românească și anti-națională, fiind doar un instrument în mâna UDMR și a altor grupuri de interese de a anula valorile românești, valorile tradiționale creștine și drepturile românilor în propria lor țară.

CNCD s-a remarcat prin amendarea tuturor românilor care au luat atitudine împotriva extremismului maghiar, devenind inclusiv un apărător al teroriștilor HVIM de la Târgu Secuiesc prin faptul că l-a amendat pe publicistul Ionuț Țene pentru că și-a manifestat în scris, în mod public, îngrijorarea pentru propagarea grupărilor radicale și revizioniste maghiare care recurg la terorism pentru a-și impune opțiunile autonomiste și pentru că și-a exprimat nedumerirea că cetățeni din Târgu Secuiesc sprijină prin proteste publice acțiunile unor grupări teroriste.

Așadar, CNCD a devenit un instrument de susținere al autonomiei teritoriale maghiare și al acțiunilor teroriste, susținând că Beke Istvan și Szocs Zoltan, reținuți pentru acte de terorism, ar fi fost discriminați!
CNCD, aflat sub controlul UDMR încă de la înființare, respinge însă pe bandă rulantă sesizările referitoare la discriminarea românilor în propria lor țară, nenumărate fiind situațiile în care românii din Transilvania sunt supuși agresiunii sau discriminării din partea extremiștilor maghiari fără ca plângerile lor să fie luate în seamă.

CNCD nu își îndeplinește rolul de apărător al drepturilor celor discriminați, ci are rolul de a le băga pumnul în gură românilor care își cer drepturile sau care au curajul să se exprime public împotriva distrugerii valorilor românești, împotriva anulării de facto a caracterului național și unitar al statului român și împotriva anulării statutului de limbă oficială al limbii române, așa cum sunt acestea prevăzute de Constituție.
De vreme ce CNCD are o atitudine repetată și constantă împotriva respectării și apărării unor drepturi constituționale, a devenit o instituție anti-constituțională și, ca urmare, trebuie desființată prin abrogarea Legii 48/2002.

Având în vedere argumentele mai sus exprimate, considerăm oportună adoptarea prezentei propuneri legislative".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel