Deputat: OUG-ul lui Tudorel este un dezastru. USR îi cere preşedintelui Iohannis să sesizeze CCR

CCR
CCR

Uniunea Salvaţi România îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Guvern după o nouă modificare prin OUG a legilor justiţiei.

"OUG-ul lui Tudorel este un dezastru pentru justiţia din România, mai ales că nu se justifică nicio urgenţă, alta decât cea a infractorilor Dragnea şi Tăriceanu. De aceea, în faţa acestui atac furibund la adresa justiţiei din România, îi solicităm în mod ferm preşedintelui Klaus Iohannis să sesizeze CCR cu un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Guvern pentru că Tudorel Toader a încălcat prerogativele Parlamentului. OUG-ul adoptat decide dincolo de ceea ce a fost adoptat de către Parlament anul trecut. Se încalcă Constituţia.", a declarat deputatul USR Stelian Ion.

De asemenea, USR subliniază că este foarte important ca Preşedintele României să sesizeze Comisia de la Veneţia pentru a solicita un aviz cu privire la această ordonanţă de urgenţă.

Vezi și: 

Bărbatul mort din Herăstrău era consilier parlamentar. Avea 35 de ani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel