Deputat: La muncă, nu la întins mâna... Guvernul PSD a cedat

Alexandru Ichim / 13 feb 2019 / 20:47 Salveaza PDF Comentarii
Deputatul Remus Borza
Deputatul Remus Borza

Deputatul Remus Borza s-a arătat nmulțumit de sumele alocate de Guvern către primăriile din țară. 

Zilele trecute am fost martorii unei adevărate ofensive a primarilor asupra Palatului Victoria. În sfârşit au înţeles şi guvernanţii ca nu putem tolera la infinit risipa de resursă financiară din administraţia publică locală, care a devenit, în ultimii ani, cea mai mare gaură neagră a bugetului de stat. În 2017 şi 2018, primăriile şi consiliile judeţene au avut venituri proprii şi alocări bugetare de peste 130 miliarde lei anual! In 2019, veniturile primăriilor au crescut de la 67 la 77 miliarde lei, în jur de 70 miliarde lei urmând să aibă şi consiliile judeţene”, susține deputatul Remus Borza. 

”Cheltuie discreţionar şi ineficient”

 

Politicanul s-a arătat nemulțumit și de faptul că primăriile și consiliile județene vor rămâne cu 100% din impozitul pe venit.

”Autorităţile administraţiei publice locale cheltuie discreţionar şi ineficient zeci de miliarde de euro anual. Cu toate acestea cer şi mai mulţi bani de la buget. Intrând deja într-un an electoral, Guvernul PSD a cedat din nou şantajului primarilor, câtă vreme sunt cei mai destoinici agenţi electorali. 100% din impozitul pe venit va rămâne primăriilor şi consiliilor judeţene.

În momentul în care Guvernul, dându-le mai mulţi bani primarilor, a intenţionat să le transfere şi plata unor indemnizaţii şi alocaţii sociale (alocaţii pentru copii, indemnizaţii pentru persoanele cu handicap), primarii s-au revoltat. Ei nu vor cheltuieli impuse de Guvern, ci doar venituri mai mari de la Guvern. Ori, la 2 kg de carne, dai şi un 1 kg de oase. Doar aşa poţi să-i responsabilizezi pe primarii şi preşedinţii de consilii judeţene, care sunt adevăraţii baroni ai României!”, mai spune Remus Borza. 

 

Vezi și: 

Atac cibernetic. O bancă și-a suspendat activitatea

Vaccinul antigripal s-a epuizat! Vezi unde

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25