Denunț surpriză în dosarul Mazăre, acum cinci zile

Cristian Borcea s-a autodenunțat cu privire la modul în care a devenit proprietarul a peste 153 de hectare de teren pe faleza Constanței sau în Mamaia, conform sursazilei.ro, care spune că procurorii au intrat în posesia autodenunțului cel mai probabil la data de 19 aprilie, când fostul patron al lui Dinamo a fost transferat de la Penitenciarul Slobozia la Poarta Albă.

Sursazilei.ro scrie că așa se explică și perchezițiile de marţi, când procurorii DNA au mers ţintă, în Constanţa, la firmele care gestionează contabilitatea a cinci companii cipriote, în ultima zi în care mai putea să folosească mandatele de percheziţie obţinute de la instanţa supremă, pe 7 aprilie, în dosarul fraţilor Radu şi Alexandru Mazăre. Firmele sunt asociate ori au primit direct aport la capitalul social, cu proprietari de terenuri dintre cele suspectate că au fost retrocedate fraudulos de echipa lui Radu Mazăre.

Procurorii au ajuns cu perchezițiile și la arhitectul șef al Constanței, Luiza Elena Popa, care înainte să ocupe această funcție a lucrat la firma Kalinia, condusă în prezent de fostul arhitect șef al Constanței, Ionuț Toma. Presa constanțeană scrie că firma Kalinia a încheiat de-a lungul anilor mai multe contracte cu instituții publice precum Primăria Constanța sau spitalele din oraș.

Cristian Borcea este vecin cu Radu Ştefan Mazăre, Alexandru Mazăre şi mama celor doi, Victoria–Gabriela Mazăre, pe unul dintre terenurile „reconstituite pe un alt amplasament" (în Mamaia, pe malul lacului Siutghiol). Un al treilea fiu, Mihai Mazăre, este acţionar sau asociat în mai multe firme de turism, agrement agricultură şi imobiliare.

Fostul preşedinte al Clubului Dinamo are de executat şase ani şi patru luni de închisoare în dosarul transferurilor, dar este judecat și în dosarul privind retrocedarea moştenirii familiei Movilă, alături de primarul Constanţei şi preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, la Curtea de Apel București. Când va deveni public, autodenunţul lui Cristian Borcea ar putea răsturna soarta acestui dosar, plimbat și blocat de 6 ani pe masa mai multor judecători de la Curtea de Apel Bucureşti. Eventualul beneficiu al denunțului lui Borcea ar putea fi, desigur, o reducere a pedepsei.

Întrebat la momentul încarcerării greilor din fotbal despre soarta lui Cristi Borcea, Radu Mazăre a făcut doar o menţiune, conform evz.ro: „Ştiu doar că atunci când mă fugăreau pe mine Băsescu şi DNA-ul, ei stăteau la şpriţ cu Băsescu şi-l invitau în lojele VIP, pe la meciuri".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel