EXCLUSIV  Denigrarea României. Stolojan, replică pentru Toader: CCR i-a spus!

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Europarlamentarul PNL, Theodor Stolojan, i-a replicat, într-o declarație pentru DCNews, ministrului Justiției, Tudorel Toader, care i-a cerut prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, să vină cu exemple concrete de încălcări ale statului de drept în România. 

Stolojan spune că există multe situații în care modificările la codurile penale de procedură penale încalcă Constituția sau crează un avantaj direct lui Liviu Dragnea în procesul angajărilor de la DGASPC Teleorman. "Am văzut că domnul Tudorel tot încearcă să spună că vrea să discute concret. Păi concret i-a spus Curtea Constituțională că nu e constituțional că cineva care face un abuz în serviciu, creând un beneficiu unui terț și nu lui sau familiei, să nu poată fi acuzat. Și CCR i-a spus lui Toader: în ce lume trăim cu o asemenea pretenție. Iată ce au încercat să bage în lege.”

Europarlamentarul PNL afirmă că această lege l-ar fi avantajat direct pe Liviu Dragnea și susține că-n acest fel Tudorel Toader nu poate să aibă un dialog corect în PE.

Liberalul consideră că mai multe legi au fost făcute în beneficiul liderului PSD. 

Stolojan a făcut referire și la o modificare a Codului de Procedură Penală referitor la abuzul în serviciu. ”Un alt exemplu este că în Codul de Procedură Penală s-a prevăzut că dacă un complet de trei judecători care dă sentința într-un un proces, de exemplu la Înalta Curte de Justiție și Casație, ca în cazul domnului Dragnea, rămâne fără un membru între momentul sentinței și cel al comunicării motivării, se reia judecata. Până acum dacă un judecător se pensiona între timp, semna altcineva motivarea. Asta îl ajută tot pe domnul Dragnea în mod direct. Aceste exemple, ca și altele, arată că au croit legea ca să scape pe acest om de condamnare. Un specialist în drept ar putea să vă indice și alte astfel de "șopârle" băgate de ei în legislație”, a adăugat Stolojan.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel