Demitere Tudose: Buzatu, SEMNAL. Chirieac: Adevăratul motiv pentru care se vrea un Guvern ”suplu”

Dumitru Buzatu dă semnalul privind ruptura din PSD și posibilitatea căderii Guvernului Tudose. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat afirmațiile acestuia. 

Dumitru Buzatu, președintele PSD Vaslui, a afirmat că a apărut ”o ruptură” în PSD, pe care cei care sunt implicați o fac și mai mare. El a adăugat, potrivit Antena 3, că ”Dacă nici președintele Liviu Dragnea, nici premierul Mihai Tudose nu vor aborda în mod constructiv această chestiune, probabil se va ajunge din nou la demiterea prim-ministrului, iar efectele le vom vedea”. Totodată a subliniat că, dacă se va ajunge la această situație, aplicarea programului de guvernare va avea de suferit. 

De ce vrea Tudose un Guvern ”suplu”

Într-o intervenție la Antena 3, analistul politic Bogdan Chirieac a afirmat: ”Acum putem înțelege mai multe lucruri. De ce premierul Mihai Tudose ar dori un guvern mai suplu și probabil un Guvern populat cu oamenii săi? Pentru că Mihai Tudose nu va ajunge niciodată în situația lui Sorin Grindeanu, să rămână singur în Palatul Victoria. PSD are oricând posibilitatea să obțină demisia prim-ministrului retrăgând din miniștri. Dacă sunt niște miniștri apropiați de Mihai Tudose, chiar dacă partidul le cere să se retragă, ei nu s-ar retrage. Atunci, Mihai Tudose ar folosi Palatul Victoria ca pe o baricadă valabilă. Acesta este, în opinia, adevărul motiv pentru care se dorește micșorarea lui și numirea în funcția de ministru a unor oameni apropiați de Mihai Tudose, nu de Liviu Dragnea. Probabil că lucrul acesta este cunoscut și de Liviu Dragnea care a obținut o victorie de etapă la CEx, amănând lucrurile pentru Iași, când, la Iași, probabil se va hotărî să nu se micșoreze Guvernul.”

[citeste si]

Totodată, analistul politic a mai afirmat că în continuare ”se va tranșa lupta dintre Mihai Tudose și Liviu Dragnea. Dl Liviu Dragnea nu a înțeles încă poziția pe care o are și anume că, deși a câștigat alegerile și este președintele partidului, o lege aberantă nu-i permite să fie prim-ministru. Atunci, își pune prim-miniștri în funcție de obediența față de el și se tot înșeală. Mihai Tudose nu cred că l-a ascultat pe Dragnea nici când era ministru al Economiei. Nu știu de ce face astfel de lucruri Liviu Dragnea, se pare că nu are mână bună la oameni”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel