Demitere RATB. Nicușor Dan, reacție

Președintele USR, Nicușor Dan o acuză pe Gabriela Firea că ar fi instigat agenții de pază să o împiedice pe Ana Ciceală, consilier din partea Uniunii Salvați România, să vorbească. Dan spune că edilul capitalei însuși ar fi cerut să i se ia microfonul consilierei USR. 

Iată mesajul adresat de președintele USR, Nicușor Dan: 

Gabriela Firea a instigat agenţii de pază din Primăria Capitalei să o împiedice pe Ana Ciceală, consilier USR, să vorbească! Aşa îşi exercită PSD puterea, prin abuz şi intimidare.

Protestăm împotriva modului în care Gabriela Firea şi majoritatea PSD au împiedicat-o pe Ana Ciceală, consilier general, să-şi exercite mandatul potrivit legii, la dezbaterea ce a avut loc sâmbătă, 7 ianuarie, în Consiliul general al Municipiului Bucureşti, privind demiterea conducerii RATB.

Interpelarea prin care consiliera USR arăta ca demiterea conducerii RATB este ilegală şi că va produce prejudicii bugetului Capitalei a fost oprită de către preşedintele de şedinţă Culea Marian Orlando (PSD) care a făcut semn agenţilor de pază să o evacueze pe Ana Ciceală din sală.

Gabriela Firea a instigat ea însăşi agenţii de pază împotriva Anei Ciceală strigând, în vacarmul creat de majoritatea PSD deranjată de afirmaţiile consilierei USR, "Luaţi-i microfonul!", în loc să le ceară colegilor de partid să-i permită să-şi încheie interpelarea. Mai mult, Gabriela Firea a început sa facă o declaraţie politică împotriva USR şi a Anei Ciceală, pe timpul alocat USR.

USR va cere informaţii privind statutul agenţilor de pază, considerând că ar fi extrem de grav dacă aceştia ar fi personal detaşat de la Poliţia Locală Bucureşti. În prezent analizăm mijloacele legale prin care cei care au împiedicat un consilier general să-şi exercite mandatul dat de cetăţeni să fie traşi la răspundere(...)se arată în mesajul lui Nicușor Dan.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel