EXCLUSIV  DEMITERE RAED ARAFAT / SMURD - afacere privați. Ministrul Marcel Vela s-a dat de gol

Raed Arafat FOTO AGERPRES
Raed Arafat FOTO AGERPRES

Marcel Vela, noul ministru de Interne din Guvernul Orban, s-a dat de gol când a vorbit despre demiterea lui Raed Arafat din Departamentul pentru Situații de Urgență.

În prima lui luare de cuvânt, întrebat dacă îl dă afară pe Raed Arafat, ministrul de Interne, Marcel Vela, a zis că nu se pronunță pe marginea acestui subiect, dar brusc... fără nicio legătură, a început să îndruge câteva fraze despre elicopterele SMURD.

"Vom analiza. Nu mă pot pronunța acum. Vom analiza tot ceea ce s-a întâmplat, inclusiv sesizările societății civile cu privire la intervenția de la Colectiv. Voi avea discuții inclusiv cu domnul Arafat, astăzi nu am apucat, legate de intervenția SMURD-ului și de eficientizarea unor puncte de aterizare pentru elicopterele SMURD pentru că, în prezent, sunt mai multe condiții aeronautice pentru "cer liber", în sensul în care un elicopter poate decola de pe un aeroport internațional cu un bolnav, sau respectiv ateriza. Și atunci trebuie să găsim soluții aternative care să nu încalce legea în vigoare și evident, ca elicopterele să fie amplasate în cel mai eficient loc dintr-o regiune, astfel încât timpul de transport al unui accidentat sau al unui bolnav, pe un Spital Universitar, să fie cât mai scurt. Și atunci, evident, trebuie să discutăm o eficientizare. Sincer, nu pot să vă spun că am luat decizie din prima zi", a zis Marcel Vela.

Cum s-a dat de gol

A fost un dialog halucinant, după cum ați putut citi mai sus. Ministrul a fost întrebat despre demiterea lui Raed Arafat, iar răspunsul este legat de elicoptere, o frază ambiguă. Atacurile la adresa lui Raed Arafat vin pe fondul unei lupte în Parlament pentru a schimba Codul Aerian, astfel încât să pătrundă privații și să facă transport aerian și de bolnavi, adică să intre privații și pe zona ambulanței aeriene SMURD.

Acest proiect a fost făcut de anumiți parlamentari susținuți de unii dintre liberali. În presă a circulat ideea că un patron privat care are elicopter în Caransebeș, de unde vine Marcel Vela, este interesat de această afacere și, paradoxal, prima declarație a ministrului este despre piste, ceva ambiguu.

Prin acest mesaj la întrebarea despre demiterea lui Raed Arafat, Vela răspunde ceva despre elicoptere. În traducere liberă... dacă te opui la privatizarea serviciilor de ambulanță aeriană... te dăm afară. Dacă nu, păstrezi postul.

Este un mesaj cifrat, aparent fără sens, pe ideea că rămâi în funcție dacă ne lași să taiem SMURDUL. Până acum, nu a apărut aceasta chestiune în spațiul public. Frazele spuse de ministrul Vela nu au niciun sens, dar spun, practic, ce-l doare: adică afacerea cu elicoptere. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel