Revocare Kovesi. Orban: Președintele a ales să facă bine României

Klaus Iohannis și Laura Codruța Kovesi
Klaus Iohannis și Laura Codruța Kovesi

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că, în prezent, a dispărut orice fel de pretext pentru suspendarea din funcţie a lui Klaus Iohannis, însă în cazul în care puterea va decide demararea acestei proceduri, liberalii se vor implica în apărarea democraţiei. 

Ludovic Orban a reiterat parteneriatul pe care PNL îl are cu Cotroceniul. "În cazul în care PSD - ALDE vor demara procedura de suspendare, PNL va fi alături de preşedinte. Ne vom implica cu toate forţele în apărarea democraţiei, a preşedintelui Klaus Iohannis, cu care suntem într-un parteneriat şi, de asemenea, într-o campanie pentru ca la referendum să le dăm acestor domni o bătaie aşa cum merită. Sunt convins că orice om normal din societate, orice om corect, orice om care respectă legea, respectă democraţia şi care îşi doreşte ca România să revină pe drumul cel drept va fi alături de preşedinte într-o eventuală tentativă de suspendare şi demitere pe care o va iniţia coaliţia majoritară", a spus Orban, la Parlament.

El a subliniat că preşedintele Klaus Iohannis a ales să facă bine României prin decizia luată în cazul Laurei Codruţa Kovesi. "Preşedintele avea două variante. Varianta de a accepta suspendarea cu acest pretext că nu pune în practică decizia CCR, aceasta ar fi dus la suspendare, la referendum, pe care l-ar fi câştigat. Acest lucru ar fi avut consecinţe favorabile asupra imaginii personale a preşedintelui, cu toate astea preşedintele a ales România, a ales să facă bine României, a ales să pună punct unei posibile crize politice grave, care ar fi generată de demararea procedurii de suspendare, iar oricum şi dacă ar fi pus sau nu ar fi pus în practică decizia CCR, după suspendare Tăriceanu fiţi convinşi că primul act pe care l-ar fi semnat ar fi fost actul de demitere a doamnei Kovesi", a susţinut Ludovic Orban.

Întrebat dacă va încerca să aibă discuţii cu reprezentanţii USR în contextul în care aceştia şi-au arătat nemulţumirea faţă de decizia preşedintelui Klaus Iohannis în cazul revocării din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi, liderul PNL a subliniat că este important ca acţiunile Opoziţiei să fie coordonate. "Este democraţie. Domnii din USR au mai fost întrebaţi dacă îl sprijină pe dl Iohannis şi au spus că au un candidat propriu. Nu contestăm dreptul lor de a avea un candidat şi din punctul nostru de vedere şi PNL deja a hotărât susţinerea candidaturii preşedintelui Iohannis. Important este să ne coordonăm eforturile, să comunicăm şi să urmărim atingerea unor obiective care sunt în binele României", a mai spus Ludovic Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel