DEMITERE Iohannis. Orban: Mă voi implica cu toată forța. Spirala nebuniei

Ludovic Orban a declarat că se va implica într-un demers de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.

Ludovic Orban  a declarat la Realitatea Plus că se va implica într-un demers de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.

„Suspendarea președintelui. Aici trebuie sa știm foarte clar ca suspendarea duce la referendum și la demitere și aici eu vă spun cu extrem de mare seriozitate și responsabilitate, având o parte de răspundere pentru realegerea lui Iohannis în 2019, deși atunci era cu totul și cu totul altceva și nimic nu indica că va putea sa ajungă într-o asemenea spirală a nebuniei, mă voi implica cu toată forța pentru demiterea președintelui. E cel mai mare rău, la ora actuală, cel mai mare rău din viața politică, cel care a determinat criza este Klaus Iohannis.”, a declarat Ludovic Orban în cadrul emisiunii "Culisele Statului Paralel".

Ludovic Orban, verdict dur despre Klaus Iohannis: Nu își termină mandatul

Totodată, Ludovic Orban consideră că toate partidele vor susține suspendarea președintelui Klaus Iohannis și că acesta nu va ajunge să își termine mandatul.

"Cred că nu își va termină mandatul, sincer. Cred că toate formațiunile politice vor susține suspendarea. Până pe 15 noiembrie Guvernul trebuie să trimită legea bugetului că să nu mai ajungem în situația să se adopte bugetul în luna martie. Sunt toate problemele extrem de serioase cu care se confruntă astăzi România. Eu mă uit pe situația economică. A crescut cu 30% numărul firmelor în insolvență. (...) Mi-am cerut scuze de 4 luni și jumătate în față cetățenilor români care mi-au bătut obrazul pentru ceea ce a făcut președintele Iohannis. (...) Mi se pare că atât Iohannis, cât și Cîțu, cât și cei din jurul lor, au înnebunit", a declarat Ludovic Orban.

Orban: Inclusiv USR PLUS privește cu interes ideea de anticipate

Orban a spus și ce s-ar putea întâmpla dacă Guvernul Ciucă nu va fi învestit, iar președintele Iohannis va refuza să declanșeze alegeri anticipate.

"Dacă Iohannis nu dizolvă Parlamentul, în conformitate cu prevederile constituționale există 2 posibilități:

1. Declanșarea unui conflict juridic de natură constituțională care să clarifice dispozițiile constituționale cu privire la dizolvarea parlamentului și declanșarea de alegeri anticipate. Inclusiv USR PLUS privește cu interes ideea de anticipate.

2. Suspendarea președintelui. Asta duce la referendum. Dacă se declanșează suspendarea, ea trebuie să ducă la demitere.", a mai explicat Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel