Demitere Andronescu. Chirieac: Dăncilă, un premier extrem de dur. Nu se aștepta nimeni la asta!

Demiterea ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, a fost explicată de analistul politic Bogdan Chirieac, vineri după amiaza.

Într-o intervenție telefonică la România Tv, Bogdan Chirieac a explicat:

”Important în acest moment estă că Viorica Dăncilă chiar conduce și partidul și Guvernul. Ați văzut că de la declanșarea crizei din Caracal, tot ceea ce a însemnat Guvern, doamna Dăncilă a fost fără milă. Intransigentă până la capăt. Mesajul, în opinia mea, este unul strict politic, nu că doamna Ecaterina Andronescu nu ar fi foarte competentă ca ministru. Este un mesaj politic foarte dur, Guvernul este unul politic, așa cum se întâmplă în democrație și premierul este intransigent, de la demiterea șefilor poliției și a ministrului de Interne tot pentru atitudine, pentru mișmașurile pe care le-au făcut, dar și a legilsației care le-a permis așa ceva”, a spus Bogdan Chirieac.

”Sunt chestiuni profund greșite în societatea românească ce trebuie schimbate: statutul funcționarului, statutul funcționarului public cu statut special cum este polițistul etc. Dacă te-ai mutat de colo colo și ai acceptat funcția.... du-te frate! Nu dacă ai ocupat funcția de șef al poliției după care nu te întorci în funcția de șef al Poliției de Frontieră ca să ieși la pensie cu 200 de milioane și alte lucruri din astea”, a mai spus el.

”Revenind la decizia prim-ministrului, spun că este un prim-ministru extrem de dur. Nu se aștepta nimeni la asta din partea doamnei Dăncilă, care altfel e foarte aplecată către dialog, la negociere, non conflictuală. Ei bine, vedeți că cea mai mică greșeală este sancționată imediat”, a mai spus analistul politic Bogdan Chirieac, la România Tv.

Citește și: Iuliana Pârvulescu - criminal profiler în România. Mara Vasii: Procurorii ar trebui să o coopteze

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel