Demisie Victor Ciorbea. Avocatul Poporului: Bieți oameni care...

Mai multe proteste se anunță miercuri în țară. Manifestanții cer demisia lui Victor Ciorbea, Avocatul Poporului. 

Victor Ciorbea susţine că persoanele care îi cer demisia pentru că a sesizat Curtea Constituţională cu privire la Legea 90/2001 nu ştiu despre ce este vorba: ”Bieţi oameni care nu ştiu despre ce e vorba şi nu au avut nici răbdarea şi nici interesul să citească excepţia pe care am formulat-o”.

Avocatul Poporului a adăugat: ”Eu am convingerea că nicio persoană responsabilă, de bună credinţă, care a citit acea excepţie, nu ar putea şi nu poate să fie deranjată, fie că e din România, fie că e de oriunde din lume, de faptul că toţi cei care fac parte din conducerea celor trei puteri ale statului ar trebui să îndeplinească aceleaşi condiţii extrem de înalte, de moralitate, de cinste, de corectitudine, pentru a îndeplini aceste funcţii de demnitate publică. Prin urmare, toţi cei care vorbesc şi dau lecţii de constituţionalitate sau de moralitate, am convingerea că nici măcar nu au răsfoit acea excepţie de neconstituţionalitate. Ar fi bine mai întâi să răsfoiască excepţia şi pe urmă să vorbească despre ea”. 

[citeste si]

”Am făcut foarte multe sesizări din oficiu, anchete, care deranjează. Dacă asta deranjează, e altceva, măcar să spună deschis ce-i deranjează, dar să te ascunzi după o excepţie care vrea acelaşi regim juridic, acelaşi nivel de moralitate pentru toţi conducătorii din fruntea ţării, nu văd de ce anume ar fi cineva deranjat din ţară sau din lume. (...) Eu am solicitat, în esenţă, acelaşi tratament juridic pentru toţi cei care sunt în conducerea celor trei puteri ale statului, dacă acest principiu va fi îmbrăţişat de către CCR, Parlamentul ar urma să elaboreze întreaga legislaţie în materie, să o armonizeze şi să creăm un cadru legislativ armonios şi coerent” a conchis Victor Ciorbea, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel