EXCLUSIV  DEMISIE NICUȘOR DAN. Greșeală fatală pentru liderul USR

Tehnocratul Cristian Ghinea a spus că Nicușor Dan a anunțat că demisionează din funcția de președinte după ce liderii USR au votat pentru ca partidul să se poziţioneze împotriva redefinirii familiei în Constituţie, poziție cu care Nicușor Dan nu este de acord. Totul s-a întâmplat după o nouă ședință cu scandal.

Jurnalistul Val Vâlcu a spus că la o lună după congres, un lider își dă demisia doar dacă are probleme de natură să afecteze partidul. În afară de zvonurile privind finanțarea campaniei electorale, nu se cunosc informații că Nicușor Dan ar avea probleme, așa cum au unii politicieni. Ca urmare, amenințările sale arată o lipsă de seriozitate, iar ca strategie politică este greșită. Ultimul care a amenințat cu demisia a fost Nicolae Ceaușescu. Știm cu toții ce a urmat.

Nicușor Dan ar putea să iasă și să spună că nu a demisionat, dar aruncă, din nou, USR în ridicol. La nivelul jocului de imagine, oponenții lui Nicușor Dan din partid au câștigat pentru că au ieșit imediat în presă să vorbească despre acest scandal, în timp ce personajul principal tace.

UPDATE 22:55: În timpul redactării acestei știri, Nicușor Dan a scris un scurt mesaj pe Facebook: "Biroul Național al USR a luat o decizie. E singura știre pentru azi. Până pe 11 iunie mult succes candidaților USR din Târgu Jiu, Bușteni, Lupeni, Craiova, Roman, Almaș și Covăsânț din județul Arad".

Amenințările se repetă

Culmea este că în urmă cu două zile, aceeași știre a apărut în presă, trasă parcă la indigo.

Luni, Cristian Ghinea a afirmat că, la ultima şedinţă a Biroului Naţional al USR, Nicuşor Dan a ameninţat că demisionează de la conducerea partidului dacă acesta se va poziţiona oficial împotriva modificării Constituţiei. 

"A fost o şedinţă lungă a noului Birou Naţional, de 10 ore. Spre final s-a discutat destul de mult propunerea lui Cătălin Drulă: USR ca partid să se poziţioneze împotriva schimbării Constituţiei. Se contura o majoritate clară pentru susţinerea propunerii. Moment în care Nicuşor Dan a ameninţat că îşi dă demisia dacă partidul se va poziţiona. Mai mulţi membri au cedat din păcate acestui şantaj. L-am anunţat atunci pe Nicuşor Dan că dacă nu avem o decizie e momentul să îşi asume personal acest lucru şi că eu m-am săturat să răspund public pentru chestiuni pe care el le impune partidului şi nu le asumă personal. Emoţia produsă de anunţul său a făcut să se voteze pentru amânare. Deci, s-a amînat prin vot (m-am opus şi amânării) pentru miercuri", a scris Cristian Ghinea comentând la o postare de pe Facebook legată de poziţia USR faţă de referendumul privind definiţia familiei în Constituţie. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel