Demisie importantă la OMV!

Preşedintele Consiliului de Supraveghere al grupului austriac OMV, proprietarul Petrom, Peter Oswald, a decis să demisioneze începând cu data de 18 mai, când va avea loc adunarea generală anuală a acţionarilor.

"Împreună am pus cu succes bazele viitorului OMV. Pentru mine cel mai important lucru este faptul că am refăcut încrederea şi cooperarea între Consiliul de Supraveghere şi board-ul executiv. Acest fapt a condus la îmbunătăţirea de durată a climatului în întreaga companie", afirmă Oswald într-un comunicat al OMV.

Oswald, care este şi director general al producătorului de hârtie şi ambalaje Mondi Europe & International, a explicat că în ultimele luni au crescut foarte mult obligaţiile sale, atât la Mondi cât şi la OMV.

"Nu vreau să las să scadă calitatea muncii mele la ambele companii, este atât în interesul OMV cât şi al Mondi să demisionez din funcţiile de preşedinte şi de membru al Consiliului de Supraveghere, chiar dacă îmi este greu să fac acest lucru", a spus acesta.

OMV a anunţat în februarie că în 2015 a înregistrat pierderi nete de 1,255 miliarde euro, după un profit de 527 milioane euro în 2014, în timp ce vânzările grupului au scăzut cu 37%, la 22,527 miliarde euro.

Grupul austriac OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cu o participaţie de 51,01%, Ministerul Energiei are o deţinere de 20,63%, Fondul Proprietatea (FP) de 18,99%, în timp ce restul acţiunilor se află în posesia altor acţionari.

Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Upstream (Explorare şi Producţie), Downstream Oil (Rafinare şi Marketing), Downstream Gas (Gaze şi Energie).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel