Demisie Firea, strângere semnături. Acuze grave împotriva Primăriei

Asociaţia "România fără ei" anunţă că Primăria Capitalei a răspuns cu aviz negativ notificării privind instalarea unui cort pentru strângerea de semnături în vederea organizării de referendumuri pe tema demiterii primarului general, a primarilor de sector şi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti. 

"Primăria Capitalei ne refuză dreptul de a strânge semnături la cort. Pe data de 18.05.2017 am trimis Primăriei Capitalei o notificare prin care informam cu privire la instalarea cortului nostru pentru strângerea de semnături în vederea organizării referendumurilor de demitere a primarilor. Baza legală a solicitării noastre este Legea 215/2001 privind administraţia publică locală. Primăria Capitalei ne-a răspuns cu un aviz negativ. E adevărat că legislaţia nu prevede clar o modalitate pentru strângerea de semnături în vederea referendumului de demitere, dar, aşa cum s-a instituit practica strângerii semnăturilor în campanii electorale sau civice, demersul nostru putea fi asimilat cu uşurinţă unor astfel de acţiuni. Am invocat ca bază legală, de asemenea, Constituţia şi Legea 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice", se arată într-o postare pe Facebook a campaniei "Bucureşti fără ei". 

Totodată, reprezentanţii asociaţiei consideră că răspunsul primăriei reprezintă un abuz. 

"Era de aşteptat că nu ne vor lăsa să acţionăm liber şi democratic şi că se vor prevala de vidul legislativ, dar campania continuă şi ne vom adresa justiţiei pe cale civilă şi penală. Aşteptăm alături de noi orice avocat care vrea să susţină campania, fiindcă nu vom da înapoi. În Bucureşti se pot desfăşura o sumedenie de paranghelii şi festivaluri cu iz electoral, dar voinţa bucureştenilor nu e liberă să se exprime. Actuala putere uită că România e încă o democraţie şi nu Turkmenistan, deşi se pare că acolo doreşte să ne ducă", a menţionat sursa citată, potrivit Agerpres.

Prezenți în Piața Unirii pentru strângerea de semnături

Reprezentanţii asociaţiei au mai precizat că "într-un fel sau altul" vor fi prezenţi în Piaţa Unirii pe 7 iunie, la ora 9 dimineaţa, în vederea strângerii de semnături. 

De asemenea, a fost postat şi răspunsul PMB, semnat de viceprimarul Aurelian Bădulescu, în urma şedinţei din 19 mai a Comisiei de analiză şi avizare a cererilor pentru organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, conform căruia, cererea asociaţiei "nu poate fi soluţionată favorabil, întrucât aceasta nu face obiectul Legii nr. 60/1991, republicată". 

Asociaţia "România fără ei" a anunţat, pe 22 mai, că a depus la Primăria Capitalei o notificare prin care anunţă instalarea unui cort pentru strângerea de semnături în vederea organizării referendumurilor de demitere a primarului general Gabriela Firea, a primarilor de sector şi a CGMB. 

"Strângerea de semnături este o procedură legală obligatorie stabilită prin Legea 215/2001 a administraţiei publice locale. Strângerea semnăturilor este preconizată să înceapă miercuri, 7 iunie 2017. Durata strângerii semnăturilor va fi de cinci luni. Amplasarea cortului se va face la Piaţa Unirii. (...) Traficul auto nu va fi perturbat. Nu solicităm sprijin din partea autorităţilor pentru amplasarea cortului. Acesta va fi ancorat cu dale de beton la fiecare picior. La cort vor exista reprezentanţi împuterniciţi ai Asociaţiei. În cort şi lângă vor fi amplasate şi materiale informative", se arăta în notificarea trimisă către primarul general. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel